My Greece: Δέσποινα Βανδή και Έρρικα Πρεζεράκου ταξιδεύουν στις Κυκλάδες

Newsroom
18/06/2021 00:38
 
 
 

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το «My Greece» μας ταξιδεύει στα παραμυθένια νησιά των Κυκλάδων, Μήλο και Κίμωλο. Καλεσμένη της Δέσποινας Βανδή η Έρρικα Πρεζεράκου.

Η βόλτα ξεκινά το Σάββατο 19 Ιουνίου από τη Μήλο, με πρώτη στάση τον Αδάμαντα, ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Συνεχίζεται στο Μεταλλευτικό Μουσείο, στη Χώρα, στο ηφαιστειακό Παλαιοχώρι και στα πολύχρωμα Σύρματα.

Η Δέσποινα και η Έρρικα επιβιβάζονται σε ιστιοπλοϊκό και ανοίγουν πανιά για τις περίφημες παραλίες της Μήλου που σου κόβουν την ανάσα με τα καταγάλανα νερά τους. Στη συνέχεια, αποβιβάζονται στην παραλία Συκιά και εξερευνούν την εντυπωσιακή «Σμαραγδένια Σπηλιά». Επόμενος σταθμός το Κλέφτικο, μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, με υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και ονειρεμένα νερά. Με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου μαγειρεύουν δροσερό κοτόπουλο με σαλάτα ταμπουλέ.

Η επιστροφή βρίσκει τη Δέσποινα και την Έρρικα να περιπλανώνται στα γραφικά σοκάκια του νησιού μέσα από τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, ενώ επισκέπτονται και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το ταξίδι συνεχίζεται την Κυριακή 20 Ιουνίου στην Κίμωλο. Η Δέσποινα και η Έρρικα φτάνουν στην παραλία Πράσσα και δανείζονται βιβλία από την υπαίθρια βιβλιοθήκη. Στη βόλτα τους, επισκέπτονται κάποιες από τις εκκλησίες του νησιού και ανακαλύπτουν, με έκπληξη, ότι συνολικά η Κίμωλος μετράει 80 ναούς. Ακόμα, μαθαίνουν τα μυστικά της παραδοσιακής κιμωλιάτικης λαδένιας.

Η Δέσποινα και η Έρρικα επιστρέφουν στη Μήλο και επισκέπτονται τις σεληνιακές παραλίες του νησιού με τα λευκά βράχια. Η περιπλάνηση ολοκληρώνεται στα πολύχρωμα Σύρματα, με τις μεγάλες ξύλινες πόρτες και τα έντονα χρώματα, παρέα με τον καπετάν Μπίζη.

Αυτό το Σαββατοκύριακο το «My Greece» μας ταξιδεύει στις ομορφιές των Κυκλάδων.

 

(Visited 486 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*