«Με του καιρού τ’ αλλάγματα» – Συναυλία του Ψαραντώνη στην παραλία της Χώρας Νάξου

Newsroom
24/08/2022 20:54
 
 
 

 

Ο Ψαραντώνης, έρχεται για μια μοναδική συναυλία στη Νάξο, για να μας μεταφέρει τον κόσμο της μουσικής της Κρήτης, τον κόσμο της υψηλής ποίησης. Εκεί όπου «η Τέχνη ενίκησε τη Φύση», καθώς ανεπανάληπτα το αποτύπωσε ο Κορνάρος στον Ερωτόκριτό του.

Ο Ψαραντώνης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι ένας καλλιτέχνης διεθνούς αναγνώρισης και η πιο ξεχωριστή μορφή της κρητικής μουσικής, με πάνω από 60 χρόνια καριέρας. Η απήχηση της ξεχωριστής του χροιάς, και το προσωπικό ύφος στο παίξιμο της κρητικής λύρας και άλλων παραδοσιακών οργάνων, τον έχουν κατατάξει στους πλέον αναγνωρίσιμους και άξιους δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε πολυάριθμα φεστιβάλ στο εξωτερικό και δίνοντας συναυλίες σε κατάμεστους συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτή την συναυλία, με μίαν επιλογή από τις καλύτερες στιγμές της μουσικής του πορείας, θα ακουστούν εκείνα τα τραγούδια του Ψαραντώνη που αναδεικνύουν το βασικότερο στοιχείο της ποιητικής του τέχνης, προσφέροντας σε όλους όσους την παρακολουθήσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Μαζί του, ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), εξαίρετος τραγουδιστής και βιρτουόζος του Λαούτου, με μια σπουδαία καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, όχι μόνο στα πλαίσια της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης, αλλά και σε συνεργασία με μουσικούς της ροκ, ο Λάμπης Ξυλούρης, προικισμένος δεξιοτέχνης και άριστος κάτοχος της ιδιαίτερης Κρητικής τεχνικής στο Ούτι και η υπέροχη Νίκη Ξυλούρη με την αγγελική της φωνή και έναν εντελώς προσωπικό τρόπο ερμηνείας, η οποία διαγράφει μια ξεχωριστή πορεία στην κρητική και έντεχνη ελληνική μουσική με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμά της.

Στοιχεία Εκδήλωσης:
Παραλία Χώρας Νάξου
Παρασκευή 26 Αυγούστου – ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

(Visited 1.230 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*