Σύρος: Εκατοντάδες κόσμου στην συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Άκης Αξαόπουλος
30/07/2019 14:32
 
 
 

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Μιαούλη η συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, η οποία προσέλκυσε εκατοντάδες θαυμαστές και φίλους του ανεκτίμητου έργου του, προκειμένου να απολαύσουν έναν μουσικό «φόρο τιμής» στον μεγάλο Συριανό στιχουργό, ποιητή και πεζογράφο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που ενισχύει και προβάλλει ποικιλοτρόπως πληθώρα πολιτιστικών δράσεων σε κάθε νησί με την πεποίθηση ότι επένδυση στον Πολιτισμό σημαίνει επένδυση σε έναν καλύτερο κόσμο, «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία της Ορχήστρας των Κυκλάδων και του Νίκου Κυπουργού και στάθηκε πολύτιμος συμπαραστάτης και αρωγός στην διοργάνωση της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά: «Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει για τον “δικό μας” Μάνο Ελευθερίου. Η παρουσία του στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού και πολιτισμού διαμόρφωσε, διαμορφώνει και θα συνεχίσει να διαμορφώνει συνειδήσεις για πολλές δεκαετίες».

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο κ. Λεονταρίτης:
*Στον Νίκο Κυπουργό (Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Διεύθυνση).
*Στον Γιώργο Νταλάρα.
*Στην Ορχήστρα των Κυκλάδων και τους τραγουδιστές της: Ρένα Βέργου, Ελπίδα Γαδ, Γιάννη Γαραντζιώτη, Μαρία Κουσουλάκου, Γιάννη Ρούσσο, Νίκο Στόκα, Έλσα Χαραλάμπους.
*Στους Απόστολο Ρίζο, Νένα Μεντή και Γιώργο Μπάιλα.
*Στους μουσικούς της Ορχήστρας των Κυκλάδων: Λένα Χατζηγρηγορίου, Susan Norton, Μαρίνο Γαλατσινό, Σοφία Σερέφογλου, Βούλα Γλύκα, Αντώνη Κονσολάκη, Σοφοκλή Κοσκινά, Νίκο Απέργη, Βαγγέλη Αραγιάννη, Μάκη Πρίντεζη, Γεωργία Λίτσα, Στέφανο Λαρεντζάκη, Φώτη Τσαντήλα, Νίκο Ρούσσο.
*Στην Μεγάλη του Μάρκου Σχολή «Εν Χορδαίς και Οργάνοις» (Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Διδασκαλία: Αρίστος Βαμβακούσης).
*Στην Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων (Διεύθυνση – Διδασκαλία: Νίκος Ρούσσος, Διδασκαλία: Βούλα Γλύκα, Ρένα Βέργου).
*Στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
*Στα ΜΜΕ που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

(Visited 179 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*