Ταξιδεύετε στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι; Τι να κάνετε μέσα στο πλοίο!

Άκης Αξαόπουλος
20/06/2022 14:54
 
 
 

 

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που τα ταξίδια και οι εξορμήσεις έχουν την τιμητική τους. Οι περισσότεροι άλλωστε προγραμματίζουν ήδη από τον χειμώνα τις καλοκαιρινές διακοπές τους και ετοιμάζουν βαλίτσες βδομάδες πριν ταξιδέψουν. Τα ταξίδια ωστόσο εκτός από συναρπαστικά μπορεί να είναι και άκρως βαρετά.

Ειδικά αν κάποιος πρέπει να διανύσει μεγάλες αποστάσεις μέχρι να προσεγγίσει τον προορισμό του και να περάσει ώρες ατελείωτες μέσα σε ένα πλοίο, αεροπλάνο ή τρένο. Ο χρόνος αυτός ωστόσο μπορεί να αξιοποιηθεί με άκρως παραγωγικό τρόπο, αν επιστρατεύσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας και τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Αν έχετε ήδη αποφασίσει πως φέτος το καλοκαίρι θα επιβιβαστείτε σε ένα πλοίο με προορισμό το Λιμάνι του Πειραιά και από εκεί την Αθήνα, τότε σίγουρα μπορείτε να προγραμματίσετε και μία σειρά από δραστηριότητες για να περάσετε παραγωγικά τον χρόνο σας μέσα στο πλοίο, όσο ταξιδεύετε, και φυσικά να μην αισθανθείτε ούτε στιγμή βαρεμάρα ή πως δεν έχετε κάτι ενδιαφέρον να κάνετε.

Μάθετε μία ξένη γλώσσα

Αμέσως μόλις επιβιβαστείτε στο πλοίο για Αθήνα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το «play» και να μάθετε γρήγορα και εύκολα μία ξένη γλώσσα, αξιοποιώντας στο έπακρο το κάθε λεπτό του ταξιδιού σας. Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει ταχύρρυθμα μαθήματα που μέσα σε 1-2 ώρες θα αποκτήσετε τις πλέον βασικές γνώσεις για να συνεννοηθείτε σε μία ξένη γλώσσα. Μπορείτε για παράδειγμα θα «φρεσκάρετε» τα αγγλικά σας και να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιο σας ή να μάθετε να λέτε «καλημέρα» ή να δίνετε οδηγίες μετακίνησης στα Γερμανικά ή τα Γαλλικά. Στην Αθήνα άλλωστε αναμένονται φέτος το καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μία σημαντική άνοδο των επισκεπτών, που λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων πρόκειται να ταξιδέψουν μαζικά στην Ελλάδα. Θα είναι καλό λοιπόν να είστε σε θέση να επικοινωνήσετε με τουρίστες ευκολότερα και γιατί όχι να κάνετε και νέες γνωριμίες.

Διαβάστε ένα βιβλίο

Είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος να περάσει ευχάριστα η ώρα μέσα στο πλοίο. Επιλέξετε ένα βιβλίο και συγκεντρωθείτε σε αυτό όσο ταξιδεύετε. Ειδικά αν φοβάστε τα πλοία, ένα βιβλίο θα σας βοηθήσει να ξεχαστείτε και είναι σίγουρο πως ούτε θα καταλάβετε πότε θα πιάσετε λιμάνι.

Παίξτε παιχνίδια

Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει πλέον αναρίθμητες επιλογές διασκέδασης. Τα online παιχνίδια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και μπορείτε να παίξετε ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο κάποιο παιχνίδι ώστε να περάσει η ώρα σας. Αντίστοιχα, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο διαδικτυακό τυχερό παιχνίδι, δοκιμάζοντας την τύχη σας καθώς ταξιδεύετε και πρακτικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενημερωθείτε για τα online casino εδώ, να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας και να ξεκινήσετε το παιχνίδι, απολαμβάνοντας μερικές στιγμές χαλάρωσης ενόσω ταξιδεύετε.

Δείτε ταινίες ή σειρές

Εάν έχετε συνδρομή στο Netflix ή σε οποιαδήποτε άλλη streaming πλατφόρμα, τότε σίγουρα μπορείτε να απολαύσετε τις αγαπημένες σειρές σας ή να δείτε μία ταινία όσο διαρκεί το ταξίδι σας προς την Αθήνα με το πλοίο. Εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε λίγο παραγωγικό χρόνο στο YouTube, παρακολουθώντας είτε κάποιο διασκεδαστικό βίντεο είτε βλέποντας ντοκιμαντέρ, τα οποία προσφέρονται δωρεάν.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*