Κέα: Το λιμενικό διέσωσε 97 μετανάστες – Σύλληψη 4 διακινητών

Newsroom
16/12/2022 14:37
 
 
 

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση ενενήντα επτά (97) αλλοδαπών προέβη χθες το πλήρωμα Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Κέας.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Κέας και Άνδρου, πρώτες πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη λέμβου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο μετέβη το ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Λαυρίου.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), προέκυψε η εμπλοκή (04) διακινητών εκ των (97) αλλοδαπών, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 καθώς και του άρθρου 187 Π.Κ. (παράνομη εγκληματική οργάνωση) με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι στην κατοχή ενός εκ των διακινητών εντοπίστηκε ποσότητα 12,6 γρ. πιθανόν ναρκωτικής ουσίας, κατά παράβαση του Ν. 4139/2013.

Συγκεκριμένα οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τη Σμύρνη Τουρκίας, με προορισμό την Ιταλία καταβάλλοντας στους διακινητές που διαμένουν στη Τουρκία χρηματικά ποσά 8.000 ευρώ κατ’ άτομο.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λαυρίου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*