Στην ορκωμοσία των νέων σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος ο μητροπολίτης Σύρου

orkomosia simaioforoi limeniko 4
admin
11/11/2016 10:11
 
 
 

Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, παρέστη ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ (προσκεκλημένος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος) και συγχοροστάτησε κατ’ αυτήν, μετά των Μητροπολιτών Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός, ο διατελέσας υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης (ΛΣ), ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης (ΠΝ), ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων υποναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος (ΠΝ), ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιος Σκανδαλάκης (ο οποίος υπηρέτησε στη Σύρο, ως Ταξίαρχος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου), ο διοικητής της Σχολής Πυροσβεστικής Ιωάννης Ράμφος (ο οποίος επίσης υπηρέτησε στη Σύρο ως διοικητής της Π.Υ. Νοτίου Αιγαίου), ο διευθυντής του Γραφείου του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος αρχιπλοίαρχος Αλεξ. Λαγουρός, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι επί τιμή αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, γονείς, φίλοι και οικογένειες των νέων σημαιοφόρων.

 


Μετά το πέρας της Δοξολογίας, της οποίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και την ορκοδοσία, της οποίας το κείμενο διάβασε ο μητροπολίτης Σύρου, έγινε η παράδοση των ξιφών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των νέων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος, υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Λ.Σ.

 


Ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την εξαιρετική τιμή που του επεφύλαξε και τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για την, όπως πάντα, αδελφική του υποδοχή.
Επί τη ευκαιρία δε, ο μητροπολίτης Σύρου συνεχάρη τον νέο υπουργό και τον νέο υφυπουργό Ναυτιλίας για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, παρακαλώντας τους να έχουν πάντα στραμμένη την προσοχή τους στα νησιά και τις ιδιαιτερότητες, που παρουσιάζει η νησιωτική Ελλάδα, η οποία γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη κρατική φροντίδα και μέριμνα.

 


Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Δωρόθεος Β’ συνομίλησε με τον Αρχηγό ΓΕΝ για το θέμα της πλωτής δεξαμενής, η οποία αναμένεται να αφιχθεί προς επισκευή στο ναυπηγείο του Νεωρίου στη Σύρο, εξέλιξη για την οποία του εξέφρασε τις ευχαριστίες του.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*