Παραίτηση του Λιμενάρχη Σύρου Γ. Βαμβακούση από τη θέση του προέδρου της ΕΠΛΣ Κυκλάδων

Newsroom
02/08/2023 19:07
 
 
 

 

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κυκλάδων ο Λιμενάρχης Σύρου Γιάννης Βαμβακούσης.

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στα μέλη της Ένωσης, η απόφαση του αυτή οφείλεται τόσο σε προσωπικούς λόγους, όσο και στην υπηρεσιακή πραγματικότητα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαμβακούσης.

Πλέον, τη θέση του προέδρου στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΛΣ Κυκλάδων καταλαμβάνει ο Γεώργιος Σκευοφύλακας, με τη σύνθεση να διαμορφώνεται ως εξής:
Πρόεδρος: ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ Γεώργιος του Εμμανουήλ.
Αντιπρόεδρος: ΖΥΓΟΥΡΗΣ Νικόλαος του Θεοδώρου.
Γενικός Γραμματέας: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Χρήστος του Σπυρίδωνος.
Αν. Γενικός Γραμματέας: ΓΑΪΔΑΡΤΖΗΣ Κυριάκος του Σταύρου.
Ταμίας: ΡΟΥΣΣΟΣ Ιωάννης του Ιγνατίου.
Αναπληρωτής Ταμίας: ΡΟΥΚΗΣ Κοσμάς του Δημητρίου.

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του κ. Βαμβακούση έχει ως εξής:
Αγαπητά μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων,με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, με σκοπό να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες εκ του καταστατικού διαδικασίες για ανασυγκρότηση του υφισταμένου διοικητικού σχήματος.

Είμαι ευγνώμων και συνάμα ευτυχής που με τη δική σας ανιδιοτελή, φιλοσυναδελφική και αγαστή συνεργασία, είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω το Δ.Σ του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού μας φορέα, εκ της θέσεως του Προέδρου, από το έτος 2016 έως και σήμερα.

Η παραίτησή μου οφείλεται σε λόγους προσωπικούς, σε συνδυασμό με την υπηρεσιακή πραγματικότητα η οποία καθιστά αναγκαία την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων πορευτεί σταθερά και αταλάντευτα προς το μέλλον.

Κατά συνέπεια θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή μου να εκφράσω τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μου για την αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξη που απλόχερα παρείχατε στο πρόσωπό μου, καθώς και για τη διαχρονική συνεργασία μας, η οποία σφυρηλατήθηκε σε υγιείς και δημιουργικές βάσεις, επιτρέποντας έτσι στην ιστορική Ένωσή μας να καταστεί ένα από τα ισχυρότερα πρωτοβάθμια σωματεία του φορέα μας και εν πολλοίς ρυθμιστής, κατά το παρελθόν, σημαντικών εξελίξεων τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό συνδικαλιστικό επίπεδο.

Θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω επίσης και προς όλα τα μέλη-συναδέλφους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, τα οποία από ιδρύσεως του σωματείου, το έτος 2001, με τίμησαν ανελλιπώς με την προτίμησή τους και την εμπιστοσύνη τους, κατατάσσοντας το πρόσωπό μου στην πρώτη επιλογή τους, κάθε φορά που ο συνδικαλιστικός φορέας μας, καταστατικά, διεξήγαγε τις αρχαιρεσίες του, γεγονός που πάντοτε μου προσέδιδε ύψιστη ευθύνη και υποχρέωση ώστε να ασκώ τα συνδικαλιστικά μου καθήκοντα με περίσσεια υπευθυνότητα, σθένος, μαχητικότητα και ήθος, για την επίτευξη των στόχων, που δεν ήταν άλλοι από τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και τη δημιουργία των καταλλήλων προϋποθέσεων για οικογενειακή ευημερία και υπηρεσιακή συνοχή, σε κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον. Ασκώντας την επιβαλλόμενη αυτοκριτική θεωρώ υποχρέωσή μου να αναλάβω αποκλειστικά την ευθύνη για τυχόν παραλείψεις και αστοχίες, ενδεχομένως και αδικίες, που παρατηρήθηκαν κατά το διάστημα της, επί ημερών μου, διοικήσεως της Ένωσης, διαβεβαιώνοντας όμως ότι ουδέποτε αυτό συνέβη συνειδητά και με πρόθεση, σεβόμενος πάντοτε, βαθιά, την κάθε μια και κάθε ένα συνάδελφο ξεχωριστά, μη διστάζοντας να πράξω σήμερα το αυτονόητο, ήτοι να ζητήσω ειλικρινώς συγγνώμη.

Θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες, οφειλομένως, απευθύνω και προς την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίες διαχρονικά ενέσκυψαν στα προβλήματα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, εισακούγοντας κάθε δίκαιο αίτημά μας, καθιστώντας την Ένωσή μας σταθερό και αξιόπιστο συνομιλητή τους για ζητήματα κρίσιμα που τύγχαναν της αναγκαίας επεξεργασίας και επίλυσης.

Ομοίως, εκφράζω τις ευχαριστίες μου και προς τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και το σύνολο των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ) οι οποίοι συντάχθηκαν στις προσπάθειές μας και υποστήριξαν τα δίκαια αιτήματά μας, ενισχύοντας κατά αποτελεσματικότερο τρόπο τη συνδικαλιστική φωνή μας. Κυρίως δε, εστιάζομαι στον ανθρώπινο παράγοντα, καθόσον μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε ισχυρές ανθρώπινες και φιλικές σχέσεις, η κατεργασία των οποίων προήλθε μέσα από κοινούς αγώνες και αγωνίες, σχέσεις που θα παραμείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μου.

Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας, όλα τα τοπικά και μη μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, τα οποία με αξιοζήλευτο επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και κυρίως, αντικειμενικότητα, ανέδειξαν και προέβαλλαν κάθε ζήτημα και δράση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, δράσεις που εν πολλοίς επικεντρώνονταν και σε κοινωνική προσφορά.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 162 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*