Έρχονται καρατομήσεις στο Λιμενικό για τον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά

Newsroom
07/09/2023 17:56
 
 
 

 

Καρατομήσεις έρχονται στο Λιμενικό για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, όταν εκείνος προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon» αλλά μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Από τα διαθέσιμα βίντεο δεν διακρίνεται κάποιος λιμενικός να παρακολουθεί όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ την απουσία στελεχών του Λιμενικού από το σημείο έχουν επισημάνει και αυτόπτες μάρτυρες. Κατά μία εκδοχή, ένας λιμενικός βρισκόταν δεκάδες μέτρα μακριά, παρότι το πλοίο δεν είχε ακόμη φύγει. Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν οι ενέργειες και οι πιθανές παραλείψεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που έσπρωχνε τον 36χρονο. Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία διώκονται άλλα δύο μέλη του πληρώματος, ενώ ο πλοίαρχος διώκεται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

O 36χρονος, όπως προέκυψε, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Μάλιστα, είχε επιβιβαστεί εγκαίρως στο πλοίο, ωστόσο αποβιβάστηκε, προσπαθώντας να μπει ξανά, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη διαδικασία του απόπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το μοντέλο που θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση του «Blue Horizon» είναι αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό ενός φιλάθλου της ΑΕΚ, για τα οποία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, απομάκρυνε από τις θέσεις ευθύνης τούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

(Πηγή: kathimerini.gr)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 681 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*