Κλιμάκιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στα Λιμεναρχεία Πάρου, Θήρας, Τήνου και Μυκόνου

Newsroom
03/10/2023 01:15
 
 
 

 

Διαδοχικές ενημερωτικές επισκέψεις στις Λιμενικές Αρχές Πάρου, Θήρας, Τήνου και Μυκόνου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), μετά από πρόσκληση της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Κυκλάδων.

Σκοπός των επισκέψεων αυτών είναι αφενός η ενημέρωση των συναδέλφων για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο κι αφετέρου η καταγραφή προβλημάτων, ώστε η Πανελλήνια Ομοσπονδία να εργαστεί για την επίλυσή τους. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι επισκέψεις συνέπεσαν χρονικά με την εκπνοή της τουριστικής περιόδου έδωσε την ευκαιρία να καταγραφεί μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την υπηρεσιακή καθημερινότητα των υπηρετούντων στις Λιμενικές Αρχές των Κυκλάδων.

Κοινό ζήτημα είναι η ανάγκη ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, με παράλληλη αντικατάσταση στελεχών που έχουν συμπληρώσει και υπερβεί μέχρι και στο τριπλάσιο τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής τους στις εν λόγω υπηρεσίες. Μείζονος σημασίας ζήτημα αποτελεί και το κόστος ζωής, το οποίο – έτσι όπως έχει διαμορφωθεί – αφαιρεί από τους λιμενικούς τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις, με εντονότερο το ζήτημα εύρεσης στέγης.

«Η πολιτική και φυσική μας ηγεσία δεν μπορεί πλέον να αγνοεί τα παραπάνω, καθώς η απογοήτευση των συναδέλφων μας είναι σε τέτοιο βαθμό, που είναι ικανή να επηρεάσει ακόμη και τη συνολική υπηρεσιακή απόδοση των Λιμενικών Αρχών Κυκλάδων» αναφέρει χαρακτηριστικά δελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Ακόμη, το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β’, αλλά και τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, τον πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Άγγελο Ρούσσο και τον Έπαρχο Θήρας κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα, χωρίς να παραλείπει να ευχαριστήσει τον Λιμενάρχη Μυκόνου Αντιπλοίαρχο ΛΣ Κτενά Μιχαήλ, τον Λιμενάρχη Πάρου Αντιπλοίαρχο ΛΣ Μαρνίκα Κωνσταντίνο, τον Λιμενάρχη Θήρας Πλωτάρχη ΛΣ Βαρελά Παναγιώτη, τον Λιμενάρχη Τήνου Υποπλοίαρχο ΛΣ Μάρκο Ανδρέα και την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων για την άψογη φιλοξενία και κυρίως όλους τους συναδέλφους για τη θερμή υποδοχή και την ανταπόκρισή τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 90 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*