Σαντορίνη: Εντοπισμός και διάσωση 41 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 αλλοδαπών διακινητών τους

Newsroom.
07/09/2024 15:33
 
 
 

Τις βραδινές ώρες την 05/09/2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την παροχή συνδρομής σε σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες που βρισκόταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. νότια της Ανάφης.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το επιβατηγό-λάντζα (Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ) «ΜΕΛΙΝΑ», στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το παραπλέον φορτηγό πλοίο (Φ/Γ) «SUMMER SEA» σημαίας Μάρσαλ, όπου εντόπισαν ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Πολωνίας.

Το «ΜΕΛΙΝΑ» περισυνέλεξε τους σαράντα τρεις (43) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (23 άνδρες, 03 γυναίκες και 17 ανήλικοι), ενώ στη συνέχεια τους μετέφερε συνοδεία του Π.Λ.Σ. στο λιμάνι Αθηνιού της Θήρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 25 και 22 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 (Διευκόλυνση) σε συνδυασμό με το άρθρο 47 του Π.Κ. (Συνεργός), καθώς και του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), ενώ το Ι/Φ σκάφος κατασχέθηκε.

(φώτο αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*