Η διάσωση του πληρώματος του πλοίου μεταξύ Λέσβου και Σκύρου (video)

Άκης Αξαόπουλος
04/12/2019 20:44
 
 
 

 

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη διάσωση 14 ατόμων, μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου, που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, κι ενώ στην περιοχή οι άνεμοι έπνεαν με ένταση έως και 9 μποφόρ. Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, καθώς και του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το πλοίο «NEW LEO» σημαίας Λιβερίας, παρουσίασε μετατόπιση φορτίου 30 μοιρών. Ο κυβερνήτης του ζήτησε την άμεση συνδρομή των ελληνικών αρχών ώστε να εγκαταλείψουν το πλοίο και οι 14 επιβαίνοντες.

Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε, ευρεία επιχείρηση διάσωσης μελών του πληρώματος, στην οποία συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε  παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Σκύρο.

Οι ανωτέρω διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Σκύρου, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο εξ αυτών φέρουν τραύματα και χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας.

Το εν λόγω πλοίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας κλίση χωρίς να έχει, μέχρι στιγμής, παρατηρηθεί ρύπανση.

(Visited 315 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*