Ακυβερνησία θαλαμηγού στη Μύκονο

Newsroom
11/08/2020 15:23
 
 
 

Την συνδρομή του Λιμενικού, μέσω του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ζήτησε χθες το μεσημέρι η θαλαμηγός “CONCEPTUM” (σημαίας Η.Π.Α), η οποία έπλεε ακυβέρνητη στο στενό μεταξύ Δήλου – Μυκόνου, λόγω διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου και στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το Ε/Γ -Τ/Ρ «Δήλος Εξπρές», καθώς και το Ε/Γ-Λάτζα «Παναγία Θαλασσινή», το οποίο ρυμούλκησε το “CONCEPTUM” στο αγκυροβόλιο του Ορνού.

Εκεί, αφού επιβιβάστηκαν τρεις από τους 12 επιβαίνοντες της θαλαμηγού στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και στη συνέχεια, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία του Ορνού, θεωρήθηκε αναγκαία η μεθόρμισή της στο νέο λιμάνι της Μυκόνου, λόγω απώλειας μιας άγκυράς της σε προηγούμενο λιμένα.

Ακολούθως, ρυμουλκήθηκε από το «Δήλος Εξπρές» με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού και κατέπλευσε με ασφάλεια στον νέο λιμένα Μυκόνου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CONCEPTUM” μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

(φωτό αρχείου)

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*