Κορωνοϊός: 2.500 άνθρωποι έμειναν στα λιμάνια λόγω ελέγχων

Άκης Αξαόπουλος
19/07/2021 12:55
 
 
 

 

Περίπου 2.500 άνθρωποι δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία και να ταξιδέψουν εξαιτίας των ελέγχων που έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Όσον αφορά τους ελέγχους στα πλοία διαπιστώσαμε ελλιπείς ελέγχους για αυτό και ανέλαβε το Λιμενικό», σημείωσε αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αποδεδειγμένα γίνονται. Μόνο το τριήμερο περίπου 2.500 δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία».

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, πέρα από τους ελέγχους χρειάζεται και η συνεργασία όλων: και των επιβατών και των πληρωμάτων. «Και είναι και θέμα προσωπικής ευθύνης του καθενός από εμάς».

Σημειώνεται πως και σήμερα η κίνηση είναι αυξημένη στο λιμάνι του Πειραιά. Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega βρέθηκε στο λιμάνι και κατέγραψε τις εικόνες. Οι Λιμενικοί ελέγχουν τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχει κάποιος για να ταξιδέψει.

«Για αυτόν τον λόγο εμείς ζητήσαμε οι ταξιδιώτες να προσέρχονται τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την επιβίβασή τους, να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού και να έχουν τα αναγκαία έγγραφα», εξήγησε.

Ο κ. Πλακιωτάκης σχολίασε και τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στη Μύκονο, υποστηρίζοντας ότι «ελήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είναι καλύτερα μία μικρή περίοδος παρά η απώλεια μιας ολόκληρης τουριστικής σεζόν».

Ως προς τους ελέγχους σε ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σκάφη, ο υπουργός τόνισε: «Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες σκάφη αναψυχής και επαγγελματικά και μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι μπορούν να γίνουν. Τα θέματα της προστασίας της υγείας αποτελούν για εμάς προτεραιότητα. Είναι προτιμότερο, όμως, για συγκεκριμένο και περιορισμένο χρονικό διάστημα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να μη χαθεί ολόκληρη η τουριστική περίοδος. Το κλειδί στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η αύξηση του εμβολιαστικού προγράμματος».

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με απόλυτη πληρότητα, δεν θα υπάρχει κανένας εφησυχασμός. «Δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση, δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα ή να προβαίνουμε σε συλλήψεις. Απλά ζητάμε τη συνεργασία των επιβατών για να προστατεύσουμε την υγεία τους αλλά και την υγεία των οικογενειών τους. Το ότι πηγαίνουμε διακοπές δεν σημαίνει ότι σταματάμε να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας», κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

(Visited 1,013 times, 1 visits today)