Στη Διεθνή Έκθεση «Πανηπειρωτική 2016» η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

admin
15/05/2016 21:13
 
 
 

Σε ειδική εκδήλωση, οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης «Πανηπειρωτική 2016» τίμησαν τα νησιά της Σίφνου, της Πάρου, της Άνδρου, της Ρόδου και της Χάλκης, καθώς και τους αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Περιφερειακής Πολιτικής –  Πρωτογενούς Τομέα κ.κ. Λεονταρίτη και Ζαννετίδη, αντίστοιχα, οι οποίοι εκπροσωπούν την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην έκθεση.

Η «Πανηπειρωτική 2016» πραγματοποιείται από τις 14 μέχρι και τις 22 Μαΐου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων και το Νότιο Αιγαίο συμμετέχει σε αυτήν με στόχο την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων των νησιών τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους εκπροσώπους της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς, στο πλαίσιο και της διασύνδεσης των προϊόντων του Πρωτογενούς τομέα και του Τουρισμού.

Δηλώσεις Ζαννετίδη και Λεονταρίτη

Όπως τόνισε ο κ. Ζαννετίδης: «Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στηρίζει, με ιδιαίτερη μάλιστα ευαισθησία, όλα τα αγροτικά και τουριστικά γεγονότα που αναβαθμίζουν και προβάλλουν την περιοχή μας. Στόχος μας είναι η συμμετοχή στην προβολή και προώθηση των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας αλλά και του πλούσιου τουριστικού μας προϊόντος τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους εκπροσώπους της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς. Προς αυτό το σκοπό, είμαι βέβαιος ότι η ενδυνάμωση της οικονομίας του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από την παράλληλη ανάπτυξη του πρωτογενούς και του τουριστικού τομέα, είναι ένα ισχυρότατο όπλο. Όπως όλοι γνωρίζουμε, διανύουμε μια βαθιά κρίση, η οποία απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση όλων μας, προκειμένου να την ξεπεράσουμε με τις λιγότερες απώλειες. Όμως σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων σε συνδυασμό με στοχευόμενες και εξωστρεφείς δράσεις αποτελούν σημαντικό εργαλείο στην προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων μας και του Αιγαιοπελαγίτικου τουρισμού. Οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχουν τη δυναμική αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ήδη βρίσκεται στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου αγροτικής ανάπτυξης στα πλαίσια του οποίου περιλαμβάνονται ουσιαστικές πρωτοβουλίες, συντονισμένες δράσεις και με αποκλειστικό σημείο αναφοράς την συλλογική ωφέλεια».

Σε αντίστοιχη δήλωσή του, ο κ. Λεονταρίτης επεσήμανε πως «οι εκθέσεις μας δείχνουν το δρόμο της ανάπτυξης και της προσαρμογής στα νέα δεδομένα που προστάζει η διεθνής αγορά και αναμφισβήτητα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων συνεργασιών και νέων προοπτικών για όσους “επιχειρούν” και εκτός των ορίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η “εξωστρέφεια” είναι μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση. Βασική μας αρχή είναι ο συνδυασμός του τουρισμού με τις παραγωγικές δραστηριότητες κάθε τόπου. Έτσι ενισχύουμε τις τοπικές οικονομίες, αλλά και δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες, αλλά και να προμηθευτούν τοπικά, ποιοτικά προϊόντα που αποτελούν και την ταυτότητα κάθε περιοχής. Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο από τη μια την ενδυνάμωση του πρωτογενή τομέα, που αποτελεί σταθερό και βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και από την άλλη τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας, που είναι απόλυτα συνυφασμένος με τον πολιτισμό μας, κάνοντας τον πιο ανταγωνιστικό».

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς

Χθες, οι κ.κ. Λεονταρίτης και Ζαννετίδης συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μπέγκα και τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, με τους οποίους συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό και την προβολή και προώθηση των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου και των Ιωαννίνων, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τη συνεργασία τους σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, αλλά και περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων των δύο Περιφερειών.

Επίσης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε στο Grand Saray Hotel ειδική εκδήλωση για την Aegean Cuisine, όπου παρουσιάστηκε ο γαστρονομικός πλούτος των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου με προσκεκλημένες τις τοπικές αρχές της Περιφέρειας Ηπείρου, τους συμμετέχοντες φορείς, εκθέτες και πλήθος κόσμου.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*