Χ. Κόκκινος: «“Οξυγόνο” η χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ»

kokkinos epitropi perifereion
admin
28/06/2016 13:42
 
 
 

Την επίσπευση της χρηματοδότησης της χώρας μας από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, τα οποία παρουσιάζουν καθυστέρηση, λόγω και των πρόσφατων ελέγχων που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έργα όπου συμμετείχαν συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρίες σε προηγούμενα προγράμματα, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, κατά τη συνεδρίαση της SEDEC (Επιτροπής για την Κοινωνική Πολιτική, Εκπαίδευση, Απασχόληση, Έρευνα και Πολιτισμό) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κόκκινος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση «οξυγόνο» της ευπαθούς ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική η αναγκαιότητα για ανάπτυξη στη χώρα μας και το «πάγωμα» ή οι περικοπές πόρων του νέου ΕΣΠΑ μπορούν να την κλονίσουν ακόμα περισσότερο. «Χάνεται πολύτιμος χρόνος για την υλοποίηση του προγράμματος που έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης και οι πόροι του είναι απαραίτητοι και άμεσα αξιοποιήσιμοι» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης και ζήτησε τη συνεργασία και τη στήριξη των Ευρωπαίων αυτοδιοικητικών, προκειμένου να διαβιβαστεί το αίτημα στα ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισήμανε, ακόμη, την αδικία που έχει υποστεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, την ώρα που οι αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών μας είναι μεγάλες και ο (μειωμένος λόγω οικονομικής κρίσης) δείκτης του ΑΕΠ δείχνει πλασματική εικόνα για την πλειονότητα των νησιών, χωρίς να είναι αντιπροσωπευτικός.

Τέλος, ο κ. Κόκκινος, σχολιάζοντας το Βrexit, εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη επιβάλλεται να δείξει την αλληλεγγύη και την απαιτούμενη συνεργασία με τα μέλη της.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*