Κίνητρα για 25 επιπλέον θέσεις επικουρικών γιατρών στα νησιά από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

giatros akoystika
admin
06/07/2016 22:05
 
 
 

Συνολικά 85 θέσεις επικουρικών και αγροτικών γιατρών θα επιδοτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την επιδότηση ακόμη 25 επικουρικών γιατρών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν η πρώτη Περιφέρεια που θέσπισε κίνητρα για τους επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς, προκειμένου να συμβάλλει στην κάλυψη των κενών θέσεων στα μικρά νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές μεγαλύτερων νησιών, με το παράδειγμά της να μιμούνται και άλλες περιφέρειες της χώρας.

Στην εισήγησή του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα υγείας Νίκος Καραμαρίτης, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η πολιτεία πρέπει να κατοχυρώσει και να υποστηρίξει το δικαίωμα των νησιωτών στην υγεία, πράγμα που δεν έπραξε ποτέ καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα. Έχουν γραφτεί χιλιάδες επιστολές και ατελείωτες ώρες συζητήσεων με την πολιτική ηγεσία και το Υπουργείο Υγείας επί χρόνια, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Αυτή η περιφερειακή αρχή και ο περιφερειάρχης προσωπικά έχει αποφασίσει να παλέψει να διαθέσει πόρους στο μέτρο των δυνατοτήτων του και πάνω από αυτές, για την παροχή της δυνατότητας στους νησιώτες μας να έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο, την υγεία.
Θεσπίσαμε το βοήθημα των 450€ για κάθε ιατρό που καλύπτει θέση, η οποία παραμένει κενή επί σειρά ετών στις μονάδες υγείας, ΚΥ – ΠΠΙ, τα οποία ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο με δύο αποφάσεις του, στις 2/3/2015 αρ.αποφ.23 και 23/5/2015 αρ. αποφ.85. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σήμερα αποζημιώνει με 450 € 19 ιατρούς υπαίθρου. Επίσης, σε λίγες μέρες αναρτώνται πίνακες στο Υπουργείο με 39 θέσεις επικουρικών ιατρών για τα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία της Περιφέρειας μας. Σήμερα φέρνουμε προς έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο άλλες 25 θέσεις ιατρών, για να καλυφθούν και τα υπόλοιπα νησιά ώστε να φτάσουμε τον συνολικό αριθμό των 85 ιατρών, επικουρικών και αγροτικών, κλείνοντας για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση τα κενά στις υπηρεσίες υγείας στα νησιά μας».

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*