Νάξος: Εποικοδομητική διαβούλευση για την υποψηφιότητα του Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019»

gastronomia diaboylefsi naxos 1
admin
18/07/2016 07:16
 
 
 

Με τους παραγωγικούς φορείς Νάξου και Σαντορίνης συνέχισαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τη διαβούλευση για την – από κοινού – κατάρτιση του φακέλου υποψηφιότητας του Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019».

Στον χαιρετισμό του ο έπαρχος Νάξου και αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας να διεκδικήσει τον τίτλο, καθώς και στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, καθώς στόχος είναι η καθιέρωση τους στην συνείδηση των επισκεπτών ως ένας προορισμός άμεσα συνδεδεμένος με την γαστρονομική εμπειρία. Παράλληλα, τόνισε ότι η γαστρονομία αποτελεί έναν ιδιαίτερα κρίσιμο παράγοντα για την ταξιδιωτική εμπειρία στο σύνολό της.

gastronomia diaboylefsi naxos 2

Στην συνέχεια, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.κ. Κωνσταντίνα Βλάχου και Δημήτρης Πασχαλίδης ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την διαδικασία υποβολής της υποψηφιότητας, καθώς και για την φιλοσοφία της εν λόγω ενέργειας, ενώ τους κάλεσαν να καταθέσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για το πώς η προσπάθεια αυτή θα μπορέσει να στεφθεί με επιτυχία.

Όσοι τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης έθεσαν υπόψη της Επιτροπής πολλά ζητήματα και ιδέες. Οι προτάσεις παραγωγικών φορέων που θα επιλεγούν και υλοποιηθούν, θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη γαστρονομικών δραστηριοτήτων και συνεργιών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*