Στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου ο Χαράλαμπος Κόκκινος

kokkinos synedriasi ped
admin
18/07/2016 13:02
 
 
 

Για «τις ανερμάτιστες πολιτικές, που περιφρονούν τη νησιωτικότητα και αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των νησιών» μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Ο κ. Κόκκινος επικεντρώθηκε στα «χαμένα κεκτημένα» και «τις μεγάλες αδικίες» που υφίσταται το Νότιο Αιγαίο, ανάμεσα στα οποία ανέφερε την «αποψίλωση» των υπηρεσιών, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, τη μείωση των δρομολογίων στην αεροπλοΐα και την ακτοπλοΐα, τη γραφειοκρατία για την υλοποίηση πτήσεων υδροπλάνων, την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, τις φορομπηχτικές πολιτικές και την απουσία οργανωμένης τουριστικής προβολής, τη μείωση των διατιθέμενων κονδυλίων για έργα και άλλες δράσεις στα νησιά και την έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης της ανεργίας.

«Μόνο με συνεργασία του α’ και του β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, δηλαδή των ανθρώπων που βιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αγωνίζονται για την ανάπτυξη του τόπου, έχουμε ελπίδα να διεκδικήσουμε και να επανέλθουν αυτά που μας “άρπαξαν” και να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας, θυμίζοντας στο κεντρικό κράτος τις υποχρεώσεις του» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε με νόημα ότι «ανούσιες συσκέψεις, “άσφαιρα” ψηφίσματα και συνεδριάσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, δε θα φέρουν την αλλαγή». Αντίθετα, υποστήριξε ότι η ενημέρωση (αρχικά) και στη συνέχεια, η κινητοποίηση της κοινωνίας μπορεί να αποτελέσει «φρένο» των «εχθρικών πολιτικών» που εφαρμόζουν στα νησιά κυβέρνηση και δανειστές.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*