Γιώργος Λεονταρίτης για την έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου: «Είναι και θα παραμείνει στη Σύρο»

leontaritis giorgos edra perifereias
admin
19/07/2016 13:16
 
 
 

Παλιότερες διχαστικές λογικές επανήλθαν στο προσκήνιο με τη δημοσιοποίηση αιτήματος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου «περί μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας από τη Σύρο στη Ρόδο».

Σε σημερινή, έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης τόνισε ότι «η Περιφέρεια είναι ενιαία και η έδρα της είναι στη Σύρο, κάτι που δεν αμφισβητείται και ούτε πρόκειται να αμφισβητηθεί» κι επιχείρησε να υποβαθμίσει την έκταση που πήρε το θέμα, λέγοντας ότι η διάσταση που πήρε ήταν «τελείως αδικαιολόγητη» και ότι η περιφερειακή αρχή «το προσπερνά και συνεχίζει το εποικοδομητικό έργο της και την άριστη συνεργασία της με όλους τους φορείς και των δύο νομών του Ν. Αιγαίου».

 

«Να είναι πιο παραγωγικοί στον τομέα ευθύνης τους»

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων (ο οποίος διευκρίνισε ότι το υπόμνημα του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων της Π.Ε. Δωδεκανήσου με το επίμαχο αίτημα δεν υποβλήθηκε σε κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα της Περιφέρειας, παρά μόνο στα ΜΜΕ) οι συνδικαλιστές που ανακίνησαν το θέμα είχαν «προσωπικούς, ιδιοτελείς σκοπούς» και οι θέσεις που διατύπωσαν, είναι «πρόχειρες, συντεχνιακές και μη τεκμηριωμένες», ενώ ταυτόχρονα αποτελούν «επίθεση σε συναδέλφους τους».

«Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Η πατρίδα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και το μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για τους πολίτες […] Όλοι πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στα καθήκοντα μας. Θα προσκαλούσα λοιπόν τους εργαζόμενους να είναι πιο παραγωγικοί στον τομέα ευθύνης τους […] Δεν έχουμε κάνει καμιά παρέμβαση συνδικαλιστικού περιεχομένου. Μαζί (σ.σ. πολιτικό προσωπικό και υπάλληλοι) παράγουμε έργο σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, με οικονομική στενότητα και με μια κεντρική εξουσία που δεν συνεργάζεται […] Ας αφήσουν κάποιοι τον πολιτικό σχεδιασμό στα πολιτικά πρόσωπα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεονταρίτης.

 

«Φωτογράφισε» τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης

Στη συνέχεια των δηλώσεων του κι αφού επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «πολιτικά ανύπαρκτο» θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι «κάποιοι βιάστηκαν» να το δημοσιοποιήσουν και να τοποθετηθούν επ’ αυτού, «φωτογραφίζοντας» στην ουσία τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό που, κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, ενημέρωσε το Σώμα για το αίτημα μεταφοράς της έδρας από τους υπαλλήλους της Δωδεκανήσου.

Άλλωστε, και στη δήλωση που εστάλη κατόπιν στα τοπικά ΜΜΕ, ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι η περιφερειακή αρχή παρακάμπτει «την παρωχημένη νοοτροπία της πολιτικής εκμετάλλευσης μέσω της διαστρέβλωσης της αλήθειας, όσων πολιτικών παραγόντων προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα».

Να σημειωθεί πάντως, ότι σήμερα πριν τη συνέντευξη Τύπου του κ. Λεονταρίτη στα γραφεία της Περιφέρειας στη Σύρο, πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσου, των προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου κ. Παγίδα και του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου κ. Αλεξανδρίδη, των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Δαδάου και Μακρυωνίτη και της κας Πάπιτση, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιαλόγλου, του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου» κ. Καϊλή κ.α. Όταν ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, κανείς από τους παραπάνω δεν έκανε δηλώσεις, λέγοντας μόνο ότι περιμένουν τη δήλωση του περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου.

 

«Συνεχίζουμε το έργο μας»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Λεονταρίτης διαβεβαίωσε ότι η περιφερειακή αρχή, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της και θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου, με μοναδικό γνώμονα και στόχο την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

«Πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την ευημερία των νησιών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*