Με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

melissokomos kypseli
Newsroom
24/08/2022 18:17
 
 
 

 

Στο πλαίσιο ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου πρόκειται να συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 2, 3 και4 Δεκεμβρίου 2022.

Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι η προβολή και προώθηση του νοτιοπελαγίτικου μελιού και των προϊόντων μέλισσας, στο εμπορικό κοινό και τους χώρους μαζικής εστίασης, όπως επίσης και η ανάδειξη του πλούτου και της μοναδικής ποιότητας των μελισσοκομικών προϊόντων της Περιφέρειας στο ευρύ κοινό. Επιπλέον μέσω της δράσης αυτής, δίνεται στους τοπικούς παραγωγούς η ευκαιρία σύναψης εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών με επιχειρήσεις παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί και φέτος από παράλληλες εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων, διαγωνισμό μελιού, γευσιγνωσία αμιγών κατηγοριών μελιού, γαστρονομικές παρουσιάσεις με βάση το μέλι, εκδηλώσεις για παιδιά και Διήμερο Μελισσοκομικό Συνέδριο, με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για εξειδικευμένα θέματα μελισσοκομίας.

Καλούνται όσοι επιθυμούν να έχουν παρουσία μέσω της συμμετοχής τους στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει ηΠεριφέρεια, να το δηλώσουν έως τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου2022 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα https://www.pnai.gov.gr/archives/15854

Διευκρινίζεται πως μετά τις 12/9/2022 καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στη φυσική έκθεση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας κι από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να εφαρμοστούν εφόσον αυτά απαιτηθούν.

Επίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που θα προκύψουν βάσει των εξελίξεων της πανδημίας του Covid-19 και προκειμένου να συμβάλει στη στήριξη του τομέα της υγείας, διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής της στην εν λόγω Έκθεση και σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα μη συμμετοχής.

Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάσει κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις και οι απαιτούμενες προδιαγραφές της συμμετοχής. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης, με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Τέλος ενημερώνονται οι υποψήφιοι συμμετέχοντες ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή και στην τοποθέτησή τους στα περίπτερα της Περιφέρειας θα διαδραματίσει η κατοχή Αναλύσεων Ποιοτικού Ελέγχου του Μελιού (Βοτανική προέλευση και ποιοτικά χαρακτηριστικά).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22810-82380 (κα Ντίνα Βλάχου – Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων).

(Visited 61 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.