ΦΟΔΣΑ-Υπουργείο Περιβάλλοντος: Εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης απορριμμάτων για τα μικρά νησιά το φθινόπωρο

Newsroom
29/08/2022 13:54
 
 
 

 

Την εκπόνηση και παρουσίαση το φθινόπωρο Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων ξεχωριστά για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους του Νοτίου Αιγαίου στη βάση της νησιωτικότητας εξήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γραφάκος, κατά τη διαδικτυακή παρέμβαση του στην τελευταία τακτική Γενική Συνέλευση του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ν. Αιγαίου.

O Γ.Γ. Συντονισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος ανακοίνωσε, ακόμα, ότι, μετά και την πρόσφατη έγκριση του προγράμματος Περιβάλλοντος για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινάει ένας νέος κύκλος δημοπρατήσεων έργων διαχείρισης αποβλήτων για τη χώρα, με πρώτο έργο πανελλαδικά αυτό της Τήνου για την μονάδα κομποστοποίησης και χώρο υγειονομικής ταφής.

Η τακτική Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με απαρτία των μετόχων, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και απολογισμός και καθορίστηκαν βασικά ζητήματα του Φορέα για το οικονομικό έτος 2023.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος εμφανίστηκε ακόμα μια φορά αποφασισμένος να ανατρέψει την τωρινή ντροπιαστική εικόνα που επικρατεί στα νησιά, όσον αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν με αφορά το προσωπικό και πολιτικό κόστος. Με αφορά μόνο η αποστολή που ανέλαβα, την οποία θα φτάσω στο τέλος».

Σημειώνεται ότι δύο μόλις χρόνια μετά τη θέσπιση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Φορέας ισχυροποιείται με την παραγωγή έργου και τη δρομολόγηση λύσεων σε κάθε ένα από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, για τις οποίες έχει λάβει τα εύσημα από τον κ. Γραφάκο, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα: «Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα στη διαχείριση των αποβλήτων. Εκείνο όμως το οποίο μας έχει εντυπωσιάσει είναι η ταχύτητα με την οποία το Νότιο Αιγαίο , η – αντικειμενικά – δυσκολότερη Περιφέρεια, μας έχει εκπλήξει θετικά. Η δουλειά που έχει γίνει στη διαχείριση των αποβλήτων στο Νότιο Αιγαίο τα τελευταία δύο χρόνια, δεν παρατηρείται σε καμία άλλη Περιφέρεια της χώρας. Πόσο πίσω ήμασταν και πόσο μπροστά έχουμε φτάσει!».

Κατά τη γενική συνέλευση, όπου συμμετείχε το 87,17% του μετοχικού κεφαλαίου του Φορέα, αποφασίστηκαν σημαντικά ζητήματα για την πολιτική του το έτος 2023, όπως η έγκριση του τεχνικού προγράμματος, η έγκριση του κόστους διαχείρισης, της τιμολογιακής πολιτικής και εισφορών και η έγκριση του προϋπολογισμού, ενώ πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση των μετόχων και έγκριση απολογισμού τιμολογιακής πολιτικής και εισφορών του οικονομικού έτους 2021, καθώς και έγκριση επικαιροποίησης – τροποποίησης τιμολογιακής πολιτικής του οικονομικού έτους 2022.

(Visited 32 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.