Στη Ρόδο το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

23o panellinio synedrio neon agroton
admin
19/09/2016 07:41
 
 
 

«Νέοι Αγρότες, καλλιεργούμε το συνεργατισμό» είναι το θέμα του 23ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, που διοργανώνουν στη Ρόδο από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το θέμα του συνεδρίου παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους αγρότες, μετά και την πρόσφατη αναθεώρηση της νομοθεσίας στη χώρα μας, αφού το μέλλον του αγροτικού κόσμου περνάει μέσα από τις μορφές συνεργασίας. Στο συνέδριο έχουν κληθεί να παραστούν και να μιλήσουν αγρότες – εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, αλλά και να παρουσιάσουν πετυχημένα συνεταιριστικά σχήματα και πρακτικές.
Έτσι μέσω του συνεδρίου, των θεματικών ενοτήτων του και των εργαστηρίων του, οι νέοι αγρότες της χώρας μας προσδοκούν στην από κοινού διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής για τα αγροτικά ζητήματα και για πρώτη φορά για τα αλιευτικά ζητήματα και τις υδατοκαλλιέργειες της χώρας μας.
Ας σημειωθεί ότι η επιλογή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έγινε με κριτήρια την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των νέων αγροτών των νησιών, που αποτελούν δυναμικό κομμάτι της τοπικής αγροτικής δραστηριότητας και έχουν μεγάλη προοπτική ανάπτυξης.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, μόνη θεσμοθετημένη συνδικαλιστική οργάνωση για τις νέες και τους νέους αγρότες της Ελλάδας, καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν στο συνέδριο προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, αλλά και τους τρόπους οργάνωσης και καλύτερης λειτουργίας των αγροτικών τους επιχειρήσεων.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*