Γιάννης Μαχαιρίδης: «Δεν υπάρχει αναπτυξιακός προσανατολισμός»

giannis maxairidis
admin
21/09/2016 12:29
 
 
 

Σε ήπιους τόνους κινήθηκε η συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.

O κ. Μαχαιρίδης επιβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, καθώς – όπως είπε – «οι συνθήκες, όπως διαμορφώνονται, δεν ευνοούν το να ηγηθώ μιας νέας προσπάθειας», αν και θα παραμείνει στις επάλξεις μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας. Απαντώντας δε, στις φήμες που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή δήλωσε χαρακτηριστικά: «δεν θα ήθελα να με δείτε σε ψηφοδέλτιο βουλευτικών εκλογών». Παρόλα αυτά, συμπλήρωσε με νόημα ότι θα ήταν παρών, αν ομονοούσαν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και ενώνονταν για το καλό του τόπου, παρουσιάζοντας ένα κοινό πλάνο εξόδου από την κρίση, με ορίζοντα πενταετίας.
Όσον αφορά στα πεπραγμένα της σημερινής περιφερειακής αρχής, ο κ. Μαχαιρίδης σημείωσε ότι «όλοι κρίνονται από τα έργα τους και τη συμπεριφορά τους» και υποστήριξε ότι ναι μεν «παρουσιάζεται μια κινητικότητα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα». «Λέμε πολύ ωραία και πιασάρικα λόγια, αλλά ποιο είναι το αποτέλεσμα που βλέπει ο πολίτης;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια σήμερα πράττει με το σκεπτικό «βλέποντας και κάνοντας, χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα και αναπτυξιακό προσανατολισμό».
Ωστόσο, επειδή ο ίδιος ως αντιπεριφερειάρχης, ήρθε αντιμέτωπος με μια στείρα αντιπολίτευση, όπως είπε, επέλεξε η παράταξη του, από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας αυτή τη φορά, να ακολουθήσει την τακτική της συναίνεσης στις περισσότερες των περιπτώσεων, αφού – σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη – «ο λαός αγανακτεί όταν βλέπει κοκορομαχίες στα συμβούλια».
Δεν παρέλειψε, επίσης, να επισημάνει ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ο θεσμικός ρόλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, η οποία διατηρεί ακόμη τον «ομφάλιο λώρο» με το αθηνοκεντρικό κράτος, κάτι το οποίο αποτελεί τροχοπέδη για την επίτευξη αυτοτέλειας, αλλά και της πολυπόθητης ανάπτυξης που θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Ειδικότερα, δε για τον τουρισμό, τόνισε ότι πρέπει «να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να κάνουμε τα νησιά μας όχι φθηνά, αλλά προσιτά», με αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών».
Τέλος, για το θέμα της έδρας της Περιφέρειας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μία και ενιαία» και ότι «η όξυνση δεν έχει βάση».

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*