Χ. Κόκκινος: Καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων

Newsroom
25/01/2023 12:04
 
 
 

 

«Πρωταθλητές στις αφίξεις ή στις… απορρίψεις;» αναρωτιέται ο Χαράλαμπος Κόκκινος για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τα χρήματα που θα διατεθούν τελικά από τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο για την ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και περιφερειακός σύμβουλος Ρόδου, επισημαίνει ότι στο Ν. Αιγαίο έχουν κατατεθεί 130 επενδυτικά σχέδια, ωστόσο στην περιοχή αναλογούν μόνο 12-15 εκ. ευρώ, επομένως η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα αποκλειστεί από τη χρηματοδότηση.

Για τον λόγο αυτό, καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει τα διαθέσιμα χρηματικά πόσα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, περιορίζοντας συγχρόνως τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου έχει ως εξής: 

Τα 150 εκ. ευρώ του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου (Ν.4487/2022 ) που διατίθενται στις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας για “Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων” δεν επαρκούν να καλύψουν τις αιτήσεις που ξεπερνούν το 1,6 δισ. ευρώ!

Από το Ν. Αιγαίο – “ναυαρχίδα” του ελληνικού τουρισμού – έχουν κατατεθεί 130 επενδυτικά σχέδια και εφόσον υπάρξει ίση κατανομή των διαθέσιμων πόρων σε όλες τις περιφέρειες, γίνεται αντιληπτό ότι στη νησιωτική περιοχή μας αναλογούν μόνο 12-15 εκ. ευρώ, θα ικανοποιηθούν ελάχιστες επιχειρήσεις και η συντριπτική πλειοψηφία τους θα αποκλειστεί από την χρηματοδότηση.

Καλούμε την κυβέρνηση:

  • Να ακούσει τις δίκαιες διαμαρτυρίες των φορέων και των ανθρώπων που κρατούν όρθια την “τουριστική μας βιομηχανία” και να αυξήσει τα διαθέσιμα χρηματικά πόσα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου περιορίζοντας συγχρόνως τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που επιφέρουν μόνο προβλήματα! Οι βουλευτές μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της (Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, Δήμοι) να συστρατευθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ικανοποίηση του αιτήματος.
  • Να λάβει υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα όσοι υπηρετούν τον ελληνικό τουρισμό που βίωσαν και βιώνουν τα τελευταία χρόνια αβεβαιότητα, διαδοχικές κρίσεις και προβλήματα (μνημόνια, πανδημία, ενεργειακή κρίση κ.λ.π.).
  • Να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και του τουριστικού μας προϊόντος.

Το Νότιο Αιγαίο να είναι “πρωταθλητής” στις αφίξεις επισκεπτών και όχι “πρωταθλητής” στις… απορρίψεις επενδυτικών σχεδίων!

 

(Visited 13 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.