Έντεκα νησιά των Κυκλάδων στην διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο

wtm 2016 1
admin
08/11/2016 10:56
 
 
 

Μύκονος, Σαντορίνη, Ίος, Πάρος, Αντίπαρος, Φολέγανδρος, Μήλος, Τήνος, Σέριφος, Άνδρος και Αμοργός συμμετέχουν και προβάλλονται στο εντυπωσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market (WTM), η οποία ξεκίνησε χθες στον εκθεσιακό χώρο Excel στο Λονδίνο.
Φέτος, η Περιφέρεια έκανε τη διαφορά και το περίπτερο της (στο οποίο φιλοξενούνται επίσης η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος, η Λέρος, η Πάτμος και η Αστυπάλαια) κατέπληξε τους επισκέπτες με την εντυπωσιακή και αισθητικά άψογη εμφάνιση του. Η παραδοσιακή νησιώτικη αισθητική, η πέτρα, το ξύλο, τα χρώματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, μαζί με μια πανδαισία τοπικών προϊόντων, μεταφέρθηκαν στο κέντρο της WTM, φέρνοντας το ελληνικό καλοκαίρι στο βρετανικό φθινόπωρο. Το περίπτερο σχεδιάστηκε στη λογική του νησιώτικου σπιτιού και της υπαίθριας αγοράς, με στόχο – εκτός όλων των άλλων – να δώσει έμφαση στα παραδοσιακά προϊόντα και τη γαστρονομία των νησιών, αξιοποιώντας με αυτό το «τέχνασμα», το καινούργιο ισχυρό ατού του Νοτίου Αιγαίου, την διεκδίκηση της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

wtm 2016 2

wtm 2016 3

wtm 2016 4

wtm 2016 5
Η πρωτότυπη και αναβαθμισμένη αισθητικά συμμετοχή της Περιφέρειας στην World Travel Market απηχεί την αλλαγή φιλοσοφίας σε ό,τι αφορά την συνολική εμφάνιση του Νοτίου Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού, αλλά και την παρουσίαση κάθε νησιού, με τρόπο που για πρώτη φορά αναδεικνύει την ιδιαίτερη και συνάμα μοναδική τουριστική ταυτότητα κάθε ενός ξεχωριστά.

wtm 2016 7

wtm 2016 6

wtm 2016 8
Επιπλέον, μεταξύ των 182 χωρών που συμμετέχουν στην έκθεση του Λονδίνου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι εκείνη που για δεύτερη συνεχή χρονιά εξασφάλισε την μέγιστη προβολή των νησιών, καθώς μια γιγαντοοθόνη, τοποθετημένη στην πυραμίδα της κεντρικής εισόδου, προβάλλει βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, προϊδεάζοντας τους επισκέπτες γι’ αυτό που θα δουν στο εσωτερικό της έκθεσης.

wtm 2016 9

Θετικές εντυπώσεις και εγκωμιαστικά σχόλια
Η πρωτότυπη εμφάνιση του Νοτίου Αιγαίου στην WTM απέσπασε τα εξαιρετικά θετικά σχόλια των παραγόντων της ελληνικής τουριστικής αγοράς και όλων όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο. Συγχαρητήρια για την πρωτοτυπία της ιδέας που κυριαρχεί στον εκθεσιακό χώρο με τα χρώματα και τη ζωντάνια της, έδωσαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, τους οποίους υποδέχτηκε στο περίπτερο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, πλαισιωμένος από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιάννη Μαργαρίτη, τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Κωνσταντίνα Σβύνου, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλη Καραμολέγκο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργο Ματσίγκο.

wtm 2016 10

wtm 2016 11
Ανάλογες ήταν οι εντυπώσεις και τα εγκωμιαστικά σχόλια από τον μεγάλο αριθμό των τουριστικών παραγόντων, εκπροσώπων φορέων, επιχειρηματιών και αυτοδιοικητικών, που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας.
Η πρώτη μέρα λειτουργίας της WTM έκλεισε με χαμόγελα αισιοδοξίας για τη σεζόν του 2017, αφού όλες οι ενδείξεις αλλά και τα ποσοστά των προκρατήσεων, συνηγορούν υπέρ μιας αύξησης άνω του 20{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} από την βρετανική τουριστική αγορά.
Σήμερα, Τρίτη, η έκθεση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό, καθώς η χθεσινή μέρα ήταν αφιερωμένη στους επαγγελματίες του τουρισμού.

wtm 2016 12

wtm 2016 13

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*