Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Μανόλης Παραγυιού από την Κάρπαθο

Newsroom
08/06/2023 12:28
 
 
 

 

Την υποψηφιότητα του Μανόλη Παραγυιού στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου ανακοινώνει η παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου.

Ο κ. Παραγυιού, καθηγητής Φυσικής και Αντιδήμαρχος σήμερα Καρπάθου, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Ως νέος άνθρωπος και νέος αυτοδιοικητικός, συμπληρώνοντας τη θητεία μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για δύο χρόνια και Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρπάθου έως σήμερα, αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά, για την ευκαιρία που μου δίνεται να μετέχω στο ψηφοδέλτιο της μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης #Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την πρόταση του!

Την αποδοχή της δεν χρειάστηκε να την σκεφτώ πολύ, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του για θέματα του Δήμου Καρπάθου και να εκτιμήσω τα προσόντα που διαθέτει ως σύγχρονος πολιτικός, ως ηγέτης στην αυτοδιοίκηση των νησιών μας, ως άνθρωπος οξυδερκής και διορατικός, απίστευτα εργατικός και κυρίως αποτελεσματικός.

Παραμένω αταλάντευτα προσηλωμένος στην πρόοδο των νησιών μας και ιδιαίτερα των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας που ζω, της Καρπάθου και της Κάσου, με επιμονή, σχέδιο και σκληρή δουλειά και δεσμεύομαι για μια στενή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές των νησιών μας, όπως αυτές θα αναδειχθούν στις επόμενες εκλογές.

Ο ορίζοντας ανοίγει για μένα και τώρα πλέον θα έχω την ευκαιρία να δω την πορεία των νησιών μας, μέσα σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο, ως μέρος της μεγάλης εικόνας της συνολικής και συνεκτικής ανάπτυξης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Της εικόνας που κερδίζει πρωτιές παντού και μας κάνει περήφανους, της εικόνας που χτίζει η παράταξή στην οποία εντάσσομαι σήμερα με αρχηγό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο!».

Βιογραφικό
Ο Μανόλης Παραγυιού είναι καθηγητής Φυσικής και Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Στρατηγικής, Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και Τουρισμού στο Δήμο Καρπάθου.

Γεννήθηκε το 1979 στη Ρόδο κι είναι το δεύτερο παιδί του Εκπαιδευτικού Γιάννη Π. Παραγυιού και της Σοφίας Χαροκόπου – Παραγυιού.
Στη Ρόδο μεγάλωσε και έζησε τα μαθητικά του χρόνια μέχρι και την αποφοίτησή του από το Βενετόκλειο Λύκειο. Εισήχθη και φοίτησε στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά το πέρας των σπουδών του μετακόμισε στον τόπο καταγωγής του, την Κάρπαθο.

Έκτοτε απασχολείται ιδιωτικά ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και τα τελευταία χρόνια στον Ξενοδοχειακό τομέα, ως διαχειριστής οικογενειακής επιχείρησης.
Είναι παντρεμένος με την Οδοντίατρο Ρηγοπούλα Γεωργίου Νισύριου και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια καθώς διετέλεσε:
-Πρόεδρος του Ομίλου Καρπαθίων Νέων Πειραιά για τρεις συνεχόμενες θητείες.
-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων.
-Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της Καρπαθιακής Ηχούς.
-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μεσοχωριτών Πειραιά.
-Ιδρυτικό μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καρπάθου η οποία συμμετείχε επί σειρά ετών στο επίσημο πρωτάθλημα του Πειραιά.

Τέθηκε για πρώτη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος τον Οκτώβριο του 2019 και ο λαός της Καρπάθου τον εξέλεξε στις πρώτες θέσεις. Διετέλεσε για 2 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου και κατόπιν ορίστηκε ως Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Στρατηγικής, Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και Τουρισμού, θέση ευθύνης την οποία υπηρετεί ακόμη. Αποτελεί εκπρόσωπο του Δήμου Καρπάθου στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου από τη σύσταση του.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*