Αναστέλλουν αύριο την λειτουργία τους οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

perifereia aireti ktirio 1
admin
14/11/2016 17:01
 
 
 

Την απόφαση αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασίσει το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίαση του στα μέσα Οκτωβρίου στη Σύρο, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζημάρκος προχώρησε στην εκτέλεση της από 14ης Οκτωβρίου 2016 απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου, με θέμα «Τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», δεδομένου του ότι με τον σημερινό αριθμό εργαζομένων, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν δύνανται να ανταποκριθούν ικανοποιητικά και με επάρκεια στις λειτουργίες που προβλέπονται εκ του καταστατικού τους ρόλου. Σημειώνεται ότι τα κενά που έχουν καταγραφεί, ανέρχονται στον αριθμό των 250 υπαλλήλων, με τον κ. Χατζημάρκο να ζητά την κάλυψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού κενών θέσεων στις επαφές που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Πάντως, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και πρώην υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εναρκτήρια τελετή του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου το περασμένο Σάββατο στη Ρόδο, εξήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.
Την ανάγκη στελέχωσης των δήμων του Νοτίου Αιγαίου (και κυρίως των μικρότερων νησιών), η υποστελέχωση των οποίων έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς η υλοποίηση ενός σημαντικού μέρους από το έργο της Περιφέρειας περνά μέσα από τους δήμους, είχε θέσει και ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια των επαφών του.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*