Αποζημιώσεις λόγω παρατεταμένης ανομβρίας για τους παραγωγούς του Ν. Αιγαίου ζήτησε ο Φιλήμονας Ζαννετίδης

anombria xorafi
admin
15/11/2016 09:01
 
 
 

Να εξετάσει ευνοϊκά τη δυνατότητα αποζημίωσης των παραγωγών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη ανομβρία ζήτησε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Στην επιστολή του προς τον υπουργό, ο κ. Ζαννετίδης αναφέρεται στις σοβαρές επιπτώσεις της ανομβρίας στην καλλιέργεια της ελιάς, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, που έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της πρωτογενούς παραγωγής και την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων στην περιοχή μας.
Όπως διαπίστωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, η παραγωγή των ελαιόδεντρων μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 40{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}, μειώθηκε σημαντικά η ανάπτυξη των κτηνοτροφικών φυτών και η βοσκοϊκανότητα των βοσκήσιμων γαιών, ενώ έχει επηρεαστεί δυσμενώς και η μελισσοκομία λόγω της μειωμένης ανθοφορίας και της ξήρανσης των μελισσοκομικών φυτών.
Η επιστολή του κ. Ζαννετίδη κοινοποιείται στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, στους βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον ΕΛΓΑ.

(φωτό: rodosreport.gr)

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*