Γιώργος Λεονταρίτης: «Εθνική υπόθεση η στελέχωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

leontaritis papitsi
admin
15/11/2016 15:30
 
 
 

Τροχοπέδη για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των υποθέσεων του κράτους και του πολίτη αποτελεί η υποστελέχωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η οποία ζητά την πρόσληψη εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Με αφορμή τη σημερινή αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας (κατ’ εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης που είχε παρθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου στη Σύρο πριν από ένα μήνα), ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία και της περιφερειακής συμβούλου κας Πάπιτση, όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το μείζον αυτό ζήτημα αναδείχθηκε «με έναν ισχυρότατο πολιτικό συμβολισμό», μέσω του οποίου το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας αντέδρασε στην μη υλοποίηση των δεσμεύσεων του αρμόδιου υπουργείου.
Πάντως, σήμερα οι υπάλληλοι παρέμειναν στις θέσεις τους, εξυπηρετώντας κανονικά το κοινό.

texnikes ypiresies perifereias

Συνάντηση με τον νέο υπουργό Εσωτερικών
Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ελπίδα του να μην χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω κινητοποιήσεις, ενώ έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, στο πλαίσιο συνεχούς διεκδίκησης της επάνδρωσηςξ των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Λεονταρίτης επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα αντιπολιτευτικής τακτικής απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά εφαρμογής των αυτοδιοικητικών πολιτικών για τις οποίες ο λαός εξέλεξε την παρούσα περιφερειακή αρχή.
«Χωρίς οργανωμένη και στελεχωμένη Αυτοδιοίκηση, δεν θα έρθει ανάκαμψη της οικονομίας και δεν θα υλοποιηθούν τα έργα του ΕΣΠΑ […] Είναι θέμα Δημοκρατίας να λειτουργεί εύρυθμα το κράτος και να εξυπηρετείται ο πολίτης […] Είναι εθνική υπόθεση η στελέχωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εξειδικευμένα στελέχη» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και ειδικότερους αυτούς της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, οι οποίοι στην πλειονότητα τους, όπως είπε, εργάζονται με αυταπάρνηση και προσφέρουν περισσότερα απ’ όσα υποχρεούνται.

Δείτε εδώ πίνακες με στοιχεία για το σύνολο των οργανικών θέσεων (καλυμμένων και κενών) και για το πόσες από τις καλυμμένες θέσεις αφορούν στις Κυκλάδες. Επίσης, γίνεται ανάλυση των καλυμμένων θέσεων των Κυκλάδων στις γενικές ειδικότητες των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ (π.χ. ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Γεωτεχνικών).

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*