Νότιο Αιγαίο: Συνεχώς αναπτυσσόμενος ο τομέας του αθλητικού τουρισμού

ergo marathon expo 1
admin
17/11/2016 09:50
 
 
 

Οι σημαντικότεροι δρομικοί αγώνες που διοργανώνονται στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλήθηκαν μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην έκθεση “Ergo Marathon Expo 2016” που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Tae kwon Do στο Παλαιό Φάληρο.
Το περίπτερο προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, το Kos City Run, το Serifos Sunset Race, το Andros Trail Race, τον Ομήριο Ημιμαραθώνιο Ίου, το Tinos Challenge, το Tinos Running Experience, το Syros Triathlon, το Syros Run, το Syros City Trail, τον Αγώνας δρόμου Υγείας Αντιπάρου και το Santorini Experience.

ergo marathon expo 2

Νότιο Αιγαίο: Προορισμός σημαντικών αθλητικών δρώμενων
Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά και η επέκταση της σεζόν, με αφορμή τη διοργάνωση και διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών δρώμενων ήταν ο διττός στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση.
Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, βασική επιδίωξη αποτελεί η καθιέρωση της Περιφέρειας ως προορισμού μεγάλων αθλητικών events, γεγονός που θα συντελέσει στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού και προφανώς στην επέκταση της χρονικής διάρκειας της σεζόν.
«Τα νησιά μας φιλοξενούν εξέχουσες αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον ενός ειδικού κοινού από όλο τον κόσμο. Έχει αποδειχθεί ότι ο Αθλητισμός μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τον τομέα του Τουρισμού και αυτή την προοπτική εργαζόμαστε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό» ανέφερε η κ. Παπαβασιλείου.

ergo marathon margaritis
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης επισήμανε ότι μέσω της “Ergo Marathon Expo 2016” «δόθηκε η ευκαιρία να προβληθούν τα δρομικά αθλήματα, που διεξάγονται στα νησιά μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να προωθηθεί ο αναπτυσσόμενος τομέας του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος μπορεί να “ανοίξει» νέες προοπτικές ανάπτυξης καλύπτοντας τους επισκέπτες που επιζητούν, ενεργά ή ως θεατές, την εμπειρία της αθλητικής δραστηριότητας».

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*