Κοινό μέτωπο από Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και Υπουργείο Ναυτιλίας για την προώθηση της νησιωτικότητας

xatzimarkos koyroymplis nisiotikotita 1
admin
05/12/2016 23:46
 
 
 

Η νησιωτικότητα και το πώς αυτή θα αποτελέσει κεντρική και θεμελιώδη πολιτική για την Ε.Ε. ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.
Με δεδομένο ότι ο κ. Χατζημάρκος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της CPMR, αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός μεταξύ κυβέρνησης, υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και CPMR για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου και κοινής πρότασης, όσον αφορά στη νησιωτικότητα, εκτιμώντας ότι η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Μάλτα την 1η Ιανουαρίου 2017 διαμορφώνει πρόσφορο έδαφος, προκειμένου η νησιωτική πολιτική να προωθηθεί στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.
Στόχος του συντονισμού των δράσεων είναι να αντιμετωπιστούν τα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών, να αποκατασταθεί η ισοπολιτεία σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, όσον αφορά στα μείζονα ζητήματα (υγεία, παιδεία, μεταφορές κ.λπ.) και να απαλειφθεί το έλλειμμα συνοχής με τρόπο δεσμευτικό στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ούτως ώστε να μην είναι μόνο στην ευχέρεια των κρατών-μελών.

xatzimarkos santorinios nisiotikotita 2

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*