«Βέλη» Χατζημάρκου – Κόκκινου για την εξαίρεση Ρόδου και Καρπάθου από την τροπολογία του ΦΠΑ για τα νησιά

fpa notio aigaio
admin
20/12/2016 10:02
 
 
 

«Όνειδος για το ελληνικό κράτος» χαρακτήρισε την τροπολογία για την αναστολή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς από αυτήν εξαιρέθηκε η Ρόδος και η Κάρπαθος.
Σε δήλωση του, ο κ. Χατζημάρκος κάνει λόγο για «ασύλληπτο εμπαιγμό των νησιωτών», «στοχοποίηση και επιλεκτική τιμωρία των νησιών», χαρακτηρίζοντας την τροπολογία «απαράδεκτη, προσβλητική και διάτρητη», ενώ ταυτόχρονα καλεί τους Δωδεκανήσιους βουλευτές «να μην νομιμοποιήσουν τον εμπαιγμό και διχασμό των νησιών που εκπροσωπούν».
Αναλυτικά, η δήλωση του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου έχει ως εξής:
Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) τροπολογία για της συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, και ειδικά αυτά που δέχθηκαν προσφυγικές ροές, αποτελεί όνειδος και ντροπή για το ελληνικό κράτος και τη δημόσια διοίκηση.
Λίγα μόνο 24ωρα ήταν ικανά για να αποκαλύψουν τον ασύλληπτο εμπαιγμό σε βάρος των νησιωτών της.
Ο πρωθυπουργός που ήρθε στα Δωδεκάνησα για να διακηρύξει τη νησιωτικότητα στην πράξη, είναι ο της που, λίγες ώρες μετά, προσβάλλει, εμπαίζει και διχάζει, ειδικά τα Δωδεκάνησα.
Δεν έχει προηγούμενο, πρωθυπουργός της χώρας να ακυρώνει της δεσμεύσεις που προσωπικά παρείχε της εκπροσώπους της Δωδεκανήσου, στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νίσυρο.
Δεν έχουμε πλέον την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται περί στοχοποίησης και επιλεκτικής τιμωρίας των νησιών της, αφού το περιεχόμενο της απαράδεκτης, προσβλητικής, διάτρητης τροπολογίας, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική αφού σύμφωνα με αυτή: η Κάρπαθος και η Ρόδος δεν είναι νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με το τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, δεν είναι νησιά της Δωδεκανήσου σύμφωνα με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού από τη Νίσυρο και δεν είχαν προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές σύμφωνα με το “δήθεν” κριτήριο».
Καλώ της βουλευτές της Δωδεκανήσου να μην νομιμοποιήσουν τον εμπαιγμό και διχασμό των νησιών που εκπροσωπούν.

Κόκκινος: Πρωταθλητής στην πολιτική «κυβίστηση» ο κ. Τσίπρας!
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «αναξιόπιστο» και «ανακόλουθο» που «εμπαίζει και διχάζει τους νησιώτες μας».
«Είναι προσβολή και υποκρισία απέναντι στους Δωδεκανήσιους, ο τρόπος που πολιτεύονται τα κυβερνητικά στελέχη» αναφέρει ο κ. Κόκκινος στην ανακοίνωση του, η οποία έχει ως εξής:
Λίγες μόνο ημέρες μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για τις νησιωτικές πολιτικές στη Νίσυρο, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, πραγματοποιώντας άλλη μια πολιτική «κυβίστηση», εφαρμόζοντας προκλητικά τη γνωστή πλέον πολιτική του ανακολουθία και εμπαίζοντας τους νησιώτες μας, φέρνει τροπολογία στη Βουλή, που εξαιρεί τη Ρόδο και την Κάρπαθο από την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.
Θυμίζω ότι στην πρόσφατη εξαγγελία του ο κ. πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου στο σύνολο της Δωδεκανήσου. Με αυτήν την ενέργεια επιβεβαίωσε και την πρόσφατη κριτική μου στις προεκλογικού τύπου ανακοινώσεις του, αλλά και την πολιτική του αναξιοπιστία.
Είναι προσβολή και υποκρισία απέναντι στους Δωδεκανήσιους, ο τρόπος που πολιτεύονται τα κυβερνητικά στελέχη. Εξαιρούν τη Ρόδο και την Κάρπαθο, τα δύο μεγάλα σε έκταση νησιά της περιοχής μας, με το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της Δωδεκανήσου και συγχρόνως διχάζουν την περιοχή, αφού δημιουργούν δύο ταχύτητες εφαρμογής των μέτρων τους. Δηλαδή από τη μια εξαιρούν τη Ρόδο και την Κάρπαθο, και από την άλλη χτυπούν υποκριτικά την πλάτη στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, που για μικρό χρονικό διάστημα τούς επιστρέφουν πίσω κατάκτηση ετών που στήριζε την επιχειρηματικότητα και η κυβέρνηση Τσίπρα – παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της – κατάργησε.
Αυτή η πολιτική είναι καταδικαστέα. Ο κ. Τσίπρας και οι χειροκροτητές του θα περάσουν στην Ιστορία ως «πρωταθλητές» της πολιτικής κυβίστησης.
Με συνεπείς αγώνες και προσπάθεια, οφείλουμε να αγωνιστούμε ώστε οι Δωδεκανήσιοι να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους και τα δικαιώματά τους.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*