Επέκταση χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός

Newsroom
30/10/2023 14:33
 
 
 

 

Έως και τις 15 Νοεμβρίου 2023 παρατάθηκε το χρονικό όριο απαγόρευσης οποιαδήποτε χρήσης πυρός για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής διάταξης (ΦΕΚ 1923/Β/2021), όπως έκαναν γνωστό τόσο η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου), λαμβανομένων υπόψη των κλιματολογικών παραγόντων του Νοτίου Αιγαίου (ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες κ.α.) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Σε περίπτωση μη τήρησης των διαλαμβανομένων στις ανωτέρω Πυροσβεστικές Διατάξεις θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας» (ΦΕΚ 2233/Β.2020).

Τέλος, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

Διαβάστε το ΦΕΚ 6193/Β/2023

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 206 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*