Περιφέρεια: «Αήθεις και πρωτοφανείς συκοφαντίες» τα όσα αναφέρουν οι πρόεδροι των ορεινών Κοινοτήτων της Νάξου

Newsroom
12/03/2024 16:31
 
 
 

 

Άμεση είναι η απάντηση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους προέδρους των δημοτικών Κοινοτήτων της ορεινής Νάξου με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας για τη μετακίνηση υπαλλήλου.

Η καυστική απάντηση της περιφέρειας επικεντρώνεται στη διαμαρτυρία των προέδρων για την εν λόγω μετακίνηση, με τον Εκτελεστικό Γραμματέα Νίκο Παπασταματίου, να χαρακτηρίζει τις ενέργειες των προέδρων ως «αήθεις και πρωτοφανείς συκοφαντίες», να καταγγέλλει «θεσμικό φάουλ» και να καλεί τους προέδρους να επιστρέψουν στη «θεσμική λογική».

Το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας:

Αήθεις και πρωτοφανείς συκοφαντίες από τους έξι των Δημοτικών Κοινοτήτων Νάξου κατά της Περιφέρειας – Να επιστρέψουν στη θεσμική λογική, τους καλεί ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Θεσμικό φάουλ καταλογίζει ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νίκος Παπασταματίου στους έξι Προέδρους των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της Ορεινής Νάξου, που έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας για μετακίνηση δημοσίου υπαλλήλου της Π.Ε. Νάξου προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και τον Έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς τους Προέδρους, Απεράθου Νικόλαο Νανούρη, Κορωνίδας Αντώνιο Χωριανόπουλο, Κορώνου Νικόλαο Χουζούρη, Κεραμωτής Μανώλη Φακίνο, Μέσης Νικήτα Κουτσοκέρη και Σκαδού Μιχάλη Πάσουλα τους κατηγορεί για αυθαίρετες και ποινικά κολάσιμες αναφορές εις βάρος απόλυτα νόμιμων ενεργειών της Διοίκησης, που προσβάλλουν τη δημόσια ζωή του τόπου.

Παράλληλα, τους προτρέπει να ασχοληθούν με τα του οίκου τους και ξεκαθαρίζει σε έντονο τόνο ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει την υπόσταση της Περιφέρειας και κανείς δεν νομιμοποιείται να διαβάλλει το θεσμικό ρόλο της διοίκησης να υλοποιεί την αποστολή της, με καθόλα σύννομες αποφάσεις και με την δικαιοδοσία που η συνταγματική τάξη της παρέχει».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 794 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*