«Σήριαλ» η αντιπαράθεση για τα υδατοδρόμια μεταξύ ΑΔΑ και Περιφέρειας

ydroplano
admin
03/02/2017 10:32
 
 
 

Κάθε μέρα κι ένα νέο «επεισόδιο» προστίθεται στο «σήριαλ» της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ) και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τα υδατοδρόμια.

Και οι δύο πλευρές «διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους», προκειμένου να υπερασπιστούν τις θέσεις και τα επιχειρήματα που προβάλλουν σε απανωτές ανακοινώσεις και δελτία τύπου.
Η μεν Αποκεντρωμένη υποστηρίζει ότι «ουδέποτε έθεσε γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια» στην κατασκευή των υδατοδρομίων, κατηγορώντας ωστόσο τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο για «αγωνιώδη προσπάθεια να παρακάμψει το νομοθετικό πλαίσιο με διάφορες μεθόδους και εφευρήματα». Μάλιστα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η ΑΔΑ θέτει μια σειρά ερωτημάτων και αναρωτιέται «από πότε και με ποια δικαιολογία» ο κ. Χατζημάρκος ανακηρύχθηκε ως o «πατέρας» των υδατοδρομίων του Αιγαίου.
Από την άλλη πλευρά, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου «σήκωσε το γάντι» και δεν άφησε αναπάντητα τα όσα υποστήριξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, κάνοντας λόγο για προσωπική εμπάθεια του Γενικού Γραμματέα κ. Θεοδωρίδη απέναντι στον κ. Χατζημάρκο. Όπως αφήνει, μάλιστα, να εννοηθεί, αυτή η εμπάθεια είναι και ο λόγος για τον οποίο «πολεμά τόσο λυσσαλέα την προοπτική του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά μας».
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου επανήλθε χθες κι έδωσε στη δημοσιότητα νέα έγγραφα, με τα οποία – όπως υποστηρίζει – η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δηλώνει αναληθώς προς το ΥΕΝ πως δεν έχει εγκρίνει Προγραμματικές Συμβάσεις για τα υδατοδρόμια. «Νομιμότητα a la carte από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου» αναφέρει το χθεσινό δελτίο Τύπου, όπου επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να εκθέτει με στοιχεία «όλους εκείνους που ψευδολογούν, κρυπτόμενοι πίσω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο της διαφύλαξης της νομιμότητας, όταν οι πράξεις τους μαρτυρούν τον επιλεκτικό τρόπο λειτουργίας τους, με κριτήρια που υποκρύπτουν άλλου είδους σκοπιμότητες, οι οποίες υπερβαίνουν και ευτελίζουν τον θεσμικό φορέα που εκπροσωπούν».

Δείτε εδώ το δελτίο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου της 1ης Φεβρουαρίου

Δείτε εδώ την απάντηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου της 1ης Φεβρουαρίου

Δείτε εδώ τη νέα απάντηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου της 2ας Φεβρουαρίου

Το έγγραφο του ΥΕΝ της 16ης Δεκεμβρίου 2016

eggrafo yen ydatodromia 16.12.2016

 

Τα νέα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

eggrafo perifereia ydatodromia 1

eggrafo perifereia ydatodromia 2

eggrafo perifereia ydatodromia 3

eggrafo perifereia ydatodromia 4

eggrafo perifereia ydatodromia 5

eggrafo perifereia ydatodromia 6

eggrafo perifereia ydatodromia 7

eggrafo perifereia ydatodromia 8

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*