Πέντε θέσεις στην Π.Ε. Κυκλάδων μέσω της «Μαθητείας» αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

perifereiako 06 02 2017
admin
06/02/2017 09:37
 
 
 

Την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Μεταλυκειακού Έτους – τάξης μαθητείας» για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, σε συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με το υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, εισηγήθηκε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Διά Βίου Μάθησης, Παιδείας και Υποστήριξης της Εκπαίδευσης Άγγελος Ανανίας.
Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Ανανία, «η Περιφέρεια υποστηρίζει τον θεσμό της Μαθητείας, καθώς θεωρεί ότι αναβαθμίζει το ρόλο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης συνδέοντας την με την αγορά εργασίας». Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η προκήρυξη πέντε θέσεων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων της ειδικότητας «Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών» και πέντε θέσεων της ίδιας ειδικότητας για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου.

aggelos ananias

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Διά Βίου Μάθησης, Παιδείας και Υποστήριξης της Εκπαίδευσης Άγγελος Ανανίας

Την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει «ποιότητα στην παρεχόμενη γνώση», καθώς και επέκταση του θεσμού «και σε άλλες ειδικότητες» εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ενώ η περιφερειακή σύμβουλος της «Νησιωτικής Ανατροπής» Άννα Μαυρουδή επισήμανε ότι η μαθητεία θα πρέπει να είναι «μια διαδικασία ουσιαστικής μάθησης και όχι απλής διεκπεραίωσης». Από την άλλη πλευρά, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Μαρία Χατζηγιάννη τόνισε ότι ο θεσμός της μαθητείας αποτελεί «υποταγή της μόρφωσης στις επιταγές της εργασιακής ζούγκλας», με τους εκπαιδευόμενους να χρησιμοποιούνται για «φτηνό εργατικό δυναμικό».
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να δηλώνει «παρών».

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*