Γ. Χατζημάρκος στον απολογισμό της περιφερειακής αρχής: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια των νησιών»

apologismos perifereias 5
admin
06/02/2017 23:16
 
 
 

Σε απολογισμό πεπραγμένων για το 2016 προχώρησε σήμερα το απόγευμα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τη διάρκεια ειδικής, δημόσιας συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο.
Προηγήθηκε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας, την οποία ευλόγησαν ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ και ο μητροπολίτης Λέρου – Καλύμνου – Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος, οι οποίοι στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βικάριος της Καθολικής Εκκλησίας, π. Αντώνιος Βουτσίνος, εκπροσωπώντας τον Καθολικό Επίσκοπο.
Στην απολογιστική συνεδρίαση το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι Κύθνου, Κέας, Αμοργού, Σικίνου και Ανάφης, υπάλληλοι της αιρετής περιφέρειας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων κ.α.

apologismos perifereias 2

apologismos perifereias 3

apologismos perifereias 1

Βραβεύτηκε ο Λευτέρης Καστρίσιος
Τον τέως προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Λευτέρη Καστρίσιο (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα) βράβευσε η Περιφέρεια, απονέμοντας του τιμητική πλακέτα.

apologismos perifereias 4
Την πλακέτα παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το ήθος, οι γνώσεις και η συμπεριφορά του κ. Καστρίσιου «ήταν ένα σχολείο» για εκείνον και ότι το κενό που αφήνει είναι τεράστιο.
Ο κ. Καστρίσιος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε την νυν, αλλά και την προηγούμενη περιφερειακή αρχή για την εξαίρετη συνεργασία και αφιέρωσε την βράβευση του στους συναδέλφους του σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, που – όπως τόνισε – «προσφέρουν έργο» κάτω από αντίξοες εργασιακές συνθήκες, λόγω της πολυνομίας, της γραφειοκρατίας και της γεωγραφικής ιδιομορφίας της περιφέρειας.

«Δεν έχουμε εγκαταλείψει τη μάχη»
Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, ο οποίος έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων και των δράσεων της περιφερειακής αρχής για την χρονιά που μας πέρασε στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις υποδομές κλπ. Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στον τρόπο που η περιφέρεια αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση, μιας και πολλά νησιά της βρέθηκαν «στην πρώτη γραμμή», ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στη Σύρο.

apologismos perifereias 6
«Το 2016 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από τα τέλμα, όμως δεν έχουμε εγκαταλείψει τη μάχη και συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα για τα δίκαια των νησιών […] Κληθήκαμε να δουλέψουμε μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον, με τραγική έλλειψη προσωπικού και τραγική έλλειψη πόρων […] Ζούμε σε περιβάλλον απόλυτης ανισονομίας εις βάρος των νησιών, όπου η ζωή έγινε ακόμη πιο δύσκολη και αφιλόξενη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος και υποστήριξε ότι ελήφθησαν πολλά μέτρα «που δεν είχαν δικλείδα ασφαλείας για την νησιωτική Ελλάδα», καθώς και μέτρα που έθιξαν ευθέως ευνοϊκές ρυθμίσεις που ίσχυαν στα νησιά (βλ. κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ).
Ωστόσο, όλες αυτές οι δυσκολίες όχι μόνο δεν πτόησαν την περιφερειακή αρχή, σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, αλλά αντίθετα υπήρξαν η «απαρχή αποφάσεων». «Στα λόγια αγαπάνε τα νησιά. Θα προτιμούσα λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις» τόνισε.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις του βουλευτή κ. Συρμαλένιου, των δημάρχων Σύρου-Ερμούυπολης και Κέας, της περιφερειακής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Φτακλάκη, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσου.

apologismos perifereias 7

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*