Παράταση ενός χρόνου για το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης visa στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

toyrkiko diabatirio visa
admin
08/03/2017 21:55
 
 
 

Για έναν ακόμη χρόνο παρατάθηκε η ισχύς του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (visas) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παρά την αρχικά αρνητική απάντηση της Κομισιόν προς τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλο.
Τη σημαντική αυτή εξέλιξη για τον τουρισμό των νησιών του Ν. Αιγαίου ανακοίνωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος με επιστολή του προς τον Έλληνα Επίτροπο στα τέλη Γενάρη είχε ζητήσει την παρέμβαση του για την έγκαιρη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης visas στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

xatzimarkos abramopoylos visa
Στην επιστολή του, ο κ. Χατζημάρκος είχε εξηγήσει ότι η έγκαιρη έναρξη του του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε τουρίστες από τρίτες χώρες, προερχόμενους από την Τουρκία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ήταν ζωτικής σημασίας μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, λόγω του σημαντικού πλήγματος που είχε καταφέρει το μεταναστευτικό ζήτημα στην τουριστική οικονομία μεμονωμένων νησιών, αλλά και του Νοτίου Αιγαίου ευρύτερα, επηρεάζοντας τις αφίξεις ξένων επισκεπτών, κυρίως κατά την περίοδο από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο του 2016.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου του 2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε συναινέσει στην επέκταση του προγράμματος, ωστόσο η ουσιαστική παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου απέτρεψε αυτή την ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*