Νάξος, Σύρος, Τήνος και Σαντορίνη στην 26η Detrop και την 6η Oenos στη Θεσσαλονίκη

detrop 2017 3
admin
10/03/2017 00:50
 
 
 

Με έντεκα περίπτερα που φιλοξένησαν τους παραγωγούς και τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα από τη Νάξο, τη Σύρο, την Τήνο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο και την Αστυπάλαια συμμετείχε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην 26η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας Detrop και την 6η Διεθνή Έκθεση Οίνου Oenos που πραγματοποιήθηκαν από τις 3 μέχρι τις 6 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Το εκθεσιακό «δίδυμο» Detrop – Oenos επισκέφθηκαν φέτος εκατοντάδες προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες από Αίγυπτο, Αμερική, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ντουμπάι, Ολλανδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Σουηδία και όλες τις βαλκανικές χώρες. Πέραν των επιχειρηματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα stand των εκθετών, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τα εξαιρετικής ποιότητας, μοναδικά νησιώτικα προϊόντα του Ν. Αιγαίου.

detrop 2017 2

detrop 2017 4

Διάκριση στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης
Το χάλκινο μετάλλιο απέσπασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων στην ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία “Team of the year” κατά τη διάρκεια του 10ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης.

detrop 2017 6

detrop 2017 5
Οι σεφ της Λέσχης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν οι κ.κ. Άκης Αμιράς, Δανιήλ Παπατριανταφύλλου και Ανδρέας Νικολόπουλος, οι οποίοι έκλεψαν τις εντυπώσεις με τα πιάτα της αιγαιακής κουζίνας που παρουσίασαν, καταφέρνοντας να ξεχωρίσουν ανάμεσα στους συναδέλφους τους από 18 χώρες.

detrop 2017 7

detrop 2017 8

detrop 2017 11

Ζαννετίδης: «Δυναμική η παρουσία του Νοτίου Αιγαίου»
Την ικανοποίηση του για την «πολύ καλή και δυναμική» παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση αυτή εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για «πολύ καλά και αποδοτικά αποτελέσματα από τους παραγωγούς μας».
«Η Περιφέρειά μας πια, σε κάθε έκθεση του είδους, γίνεται επίκεντρο ενδιαφέροντος, λόγω της μεγάλης διάκρισής της, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019. Είναι μεγάλη η χαρά μας και για την κατάκτηση μιας ακόμα διάκρισης στην παγκόσμια κατάταξη της γαστρονομίας. Ένας ακόμα τίτλος από τον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης ήρθε στην Περιφέρειά μας και αυτό μας κάνει αισιόδοξους να συνεχίσουμε σ’ αυτό που έχουμε στόχο, δηλαδή να καταστήσουμε τα νησιά μας γαστρονομικό προορισμό στη συνείδηση των επισκεπτών. Το κέρδος θα είναι πολύ μεγάλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαννετίδης.

detrop 2017 10

detrop 2017 9
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου δήλωσε: «Αρχικά, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη της και ελπίζουμε σε δύο χρόνια να πάμε καλύτερα. Αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις στον διαγωνισμό, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως αυτές οι συμμετοχές αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το ρόλο μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019».

detrop 2017 1

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*