«Επικίνδυνες» δημοσιογραφικές τοποθετήσεις για το ΦΠΑ στηλιτεύει ο Γιάννης Φλεβάρης

admin
25/02/2015 16:37
 
 
 

Τη δημοσιογραφική τοποθέτηση για την αύξηση του ΦΠΑ στα «κοσμικά νησιά» στηλιτεύει ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», μεταξύ άλλων, δημοσιογράφος, υπό τη μορφή σχολίου και προτροπής, υποστήριξε ότι «στη Μύκονο δεν πειράζει να αυξηθεί το ΦΠΑ». Ο κ. Φλεβάρης τάχθηκε κάθετα αντίθετος σε αυτή την «αδικαιολόγητη και επικίνδυνη», όπως την χαρακτήρισε, τοποθέτηση, αποδίδοντας την σε «ελαφρότητα ή άγνοια του τι εστί νησιωτικότητα και ζωή σε μικρό νησί, ή τοπική οικονομία μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου».

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κ. Φλεβάρης για το θέμα έχει ως εξής:

Η νησιωτικότητα και η προάσπιση κάθε μέτρου υπέρ των νησιών και των νησιωτών μας, αποτελεί κορυφαία ευθύνη της Αυτοδιοίκησης και όσων εκπροσωπούν τους κατοίκους τους και τον Ελληνικό λαό.

Με τις σκέψεις και τις θέσεις αυτές εκφράζω την κάθετη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία μου σε όσα ακούστηκαν στις 24-02-2015 στην πρωινή εκπομπή μεγάλης ακροαματικότητας, του γνωστού τηλεοπτικού σταθμού «Κοινωνία Ώρα Mega».

Σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκα, κατά την εμφάνιση στην εκπομπή του Υπουργού Εργασίας της Κυβέρνησης κ. Πάνου Σκουρλέτη, μέχρι πρότινος Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαιτέρως ενημερωμένου ως προς τις πολιτικές εξελίξεις, ο ίδιος Υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των μειωμένων συντελεστών στα νησιά ή εν πάση περιπτώσει δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. Τότε δημοσιογράφος της εκπομπής υπό τη μορφή σχολίου ή προτροπής αναφέρθηκε στα «κοσμικά νησιά» του Αιγαίου, διερωτώμενος εάν εκεί υπάρξει αύξηση. Αμέσως μετά αναφέρθηκε ότι στη Μύκονο θα μπορούσε να ανεβεί το Φ.Π.Α. Σε κάθε περίπτωση το νόημα της τοποθέτησης του δημοσιογράφου, είναι το παραπάνω.

Ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δεν μπορώ να σιωπήσω απέναντι σε τέτοιες αδικαιολόγητες και επικίνδυνες για τα νησιά μας τοποθετήσεις που βγαίνουν στον αέρα έστω από χαλαρότητα ή άγνοια περί του τι εστί νησιωτικότητα, ζωή σε μικρό νησί, ή τοπική οικονομία μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έδειξε έμπρακτα τη σθεναρή στάση της στο θέμα, τη νύχτα της 30ης Νοεμβρίου προς 1η Δεκεμβρίου 2014, είναι καταγεγραμμένη και δεν χρειάζεται επεξήγηση ή σχολιασμό.

Προσωπικά ζητώ την στήριξη των μέσων ενημέρωσης και του δημοσιογραφικού κόσμου στον δίκαιο αγώνα για διατήρηση κάθε μέτρου που ενισχύει τη νησιωτικότητα και όσους ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στο Αιγαίο χωρίς να έχουν όσα στην ηπειρωτική χώρα θεωρούνται δεδομένα, χωρίς δυνατότητα εύκολης και οικονομικά ανεκτής μετακίνησης και επικοινωνίας, ούτε υποδομές στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στις Συγκοινωνίες και σε κάθε άλλο τομέα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας που ζουν στα νησιά.

Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή κάθε δίκαιου αγώνα.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*