Στην Κω η έναρξη της δράσης “Aegean Gardener”

aegean gardener logo
admin
25/05/2017 08:35
 
 
 

Ξεκίνησε χθες πιλοτικά από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Κω η υλοποίηση της δράσης «Κηπουρών του Αιγαίου» (“Aegean Gardener”), στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.
Οι μαθητές, σε συνεργασία με τα στελέχη του Περιφερειακού Φυτωρίου, δημιούργησαν στην αυλή του σχολείου τους, τον δικό τους μικρό λαχανόκηπο, παρακολουθώντας παράλληλα τη διαδικασία φύτευσης λαχανοκομικών φυτών, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τους παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας και δεσμεύτηκαν πως θα τα φροντίζουν μέχρι να βγάλουν καρπούς.

aegean gardener kos 1
Σκοπός της δράσης “Aegean Gardener” είναι να μυήσει τους μικρούς μαθητές στην Αιγαιακή Διατροφή και τα οφέλη της, μέσα από την παραγωγή παραδοσιακών λαχανοκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας τοπικούς σπόρους. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν τον κύκλο της καλλιέργειας οπωροκηπευτικών, προκειμένου να εξελιχθούν σε εν δυνάμει αγρότες του μέλλοντος, που θα στηρίξουν την τοπική παραγωγή, καλλιεργώντας τοπικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

aegean gardener kos 2
Μέσα στον επόμενο μήνα, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες επισκέψεις σε ακόμη πέντε σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ από τη νέα σχολική χρονιά, η δράση θα πραγματοποιηθεί οριζόντια σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

aegean gardener kos 3

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*