Υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης των επικουρικών γιατρών ο Χ. Κόκκινος

admin
03/03/2015 08:33
 
 
 

Υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης των επικουρικών γιατρών τάχθηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να παρέχει από ίδιους πόρους μέχρι 450 ευρώ για την διαμονή γιατρών στα μικρά νησιά, υποστηρίζοντας ότι «με την ενέργεια αυτή η Περιφέρεια αντικαθιστά την κυβέρνηση και πρωτοπορεί, στηρίζοντας το κοινωνικό κράτος».

«Το μέτρο – μετά το πιλοτικό μέρος – θα λειτουργήσει και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να δείξουν  την  απαιτούμενη ευελιξία και να υπάρξει συνεργασία» συνέχισε ο κ. Κόκκινος στην τοποθέτηση του, συμπλήρωσε όμως ότι η Περιφέρεια «δεν είναι δυνατό να επωμιστεί  το σύνολο των αναγκών της δημόσιας υγείας των νησιών».

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα της ευθύνες της και πρότεινε η Περιφέρεια να αναζητήσει νέους πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για στήριξη των θεμάτων υγείας, «συνεχίζοντας φυσικά τη διεκδικητική της πορεία προς όφελος της κοινωνίας».

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*