Σύσκεψη εργασίας για την πορεία έργων που έχει αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. στα νησιά

egnatia syskepsi syros
admin
22/06/2017 07:47
 
 
 

Η πορεία των έργων που είχε αναλάβει να εκτελέσει στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ως φορέας υλοποίησης κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε χθες στην Ερμούπολη ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ κ. Αντωνούδης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Ραχανιώτης και η Διευθύντρια Ανάπτυξης Έργων κα Καραρήγα, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Τσουβαλάς και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου κ. Βουτσίνος.

Κυκλάδες: Δύο έργα σε δοκιμαστική λειτουργία, τέσσερα σε εξέλιξη
Από τα 25 έργα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ είχε αναλάβει να υλοποιήσει κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, τα 14 έχουν ολοκληρωθεί, 2 βρίσκονται στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας (σε Δονούσα και Θηρασιά) και 9 είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι 2 έργα στην Πάτμο (Βιολογικός και Αποχετευτικό Δίκτυο), 2 έργα στην Κάρπαθο (Βιολογικός και Αποχετευτικό Δίκτυο), 1 έργο την Τήνο (Βιολογικός), 1 έργο στη Ρόδο (ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου), 1 έργο στην Κέα (ΧΥΤΑ Κέας), 1 έργο στη Σίφνο (ΧΥΤΑ Σίφνου) και 1 έργο στη Σαντορίνη (Οδικό Δίκτυο Αεροδρόμιο – Φηρά – Οία).
Όσον αφορά στην προσεχή προγραμματική περίοδο, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, στο επίπεδο εκπόνησης των απαραίτητων μελετών (από πλευράς της εταιρείας) για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στα νησιά. Επίσης, συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο υπηρεσιών, προκειμένου να καταρτιστεί η λίστα των αναγκαίων μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και η εκ νέου συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας και της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*