Αργυρό βραβείο στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου στον 9ο διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής, Νότιας Ευρώπης

admin
04/03/2015 19:32
 
 
 
 
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 9ο διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής, Νότιας Ευρώπης, 26/02-01/03/15 και επέστρεψε με αργυρό βραβείο στις αποσκευές.


Η δυναμική των επαγγελματιών της εστίασης επιβεβαιώνεται στις ευκαιρίες που έχουν να αναπτύξουν διαγωνιστικά τις δεξιότητες τους και τη δημιουργική αξιοποίηση των υλικών, των ευκαιριών και των συνθηκών για τους σκοπούς της μαγειρικής παρασκευής.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, είναι παρούσα στις εκδηλώσεις προβολής της κουζίνας και στη στήριξη του τουριστικού προϊόντος με τη συνεργασία των τοπικών φορέων. Επί πλέον, έχει αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα δυναμική και τολμηρή όταν συμμετέχει σε διαγωνισμούς με τα μέλη της.
 
Η ομάδα, με τον πρόεδρο της κ. Νίκο Χριστοφόρου και το αργυρό μετάλλιο για λογαριασμό της Ελλάδας κρεμασμένο στους ώμους, Μισομικέ Σταμάτη, Ιωαννίδη Στέφανο και τον ζαχαροπλάστη Χατζησάββα Λάζαρο, επέστρεψε από τον 9ο διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής, Νότιας Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε από 26/02 έως 01/03/15 στα πλαίσια των εκθέσεων Detrop και Oenos, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 
Η διοργάνωση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με την HELEXPO-ΔΕΘ και την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων.
 
Η διάκριση είναι σημαντική γιατί ανάμεσα σε 27 χώρες και 450 διακεκριμένους chef που διαγωνίστηκαν, με 25 διεθνείς κριτές Α ́ επιπέδου, με πρώτη νικήτρια την πολυπληθή και ενισχυμένη από κάθε άποψη στην παρουσία, ομάδα του ΝΤΟΥΜΠΑΪ, η ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, εκπροσώπησε επίσημα την Ελλάδα και έλαβε τη 2η θέση με αργυρό μετάλλιο.
 
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις χώρες που συμμετείχαν μεταξύ άλλων και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να προωθήσουν τη χώρα τους στη μαγειρική τέχνη. Ταϊβάν, Ουζμπεκιστάν, Κύπρος, Σερβία, Νότια Κορέα, Κιργιζστάν, Τουρκία, Ταϊλάνδη, Ισραήλ, Βουλγαρία, Μοντενέγκρο, Αίγυπτος, Μάλτα, Λεττονία, Ρωσία, Σουηδία, Ντουμπάϊ, Κροατία, εργάστηκαν μεθοδικά σε μια τεράστια κουζίνα στο περίπτερο 16 για να αναδείξουν τη γαστρονομία σε κορυφαίο πλεονέκτημα της κάθε χώρας και βαρύ πυροβολικό στον τουρισμό της.
 
Ο διαγωνισμός ήταν υψηλού γαστρονομικού επιπέδου με κριτές από το worldchefs.org, γι ́αυτό η θέση που κατέλαβε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική τόσο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο και για τους φορείς αλλά και για κάθε νησιωτικό προορισμό ξεχωριστά που στο γαστρονομικό του χαρτοφυλάκιο διαθέτει προϊόντα τοπικά και παραδοσιακά, κληρονομιά συνταγών αλλά και άρτια σύγχρονη εκτέλεση, προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν.
 
Ο διαγωνισμός ήταν grand prix με άγνωστα προϊόντα (black box) και οι ομάδες σχεδίαζαν επί τόπου τα μενού τους.
Η ελληνική ομάδα, μεταξύ άλλων παρουσίασε: ταρτάρ γαρίδας με εσπεριδοειδή και συκορέ, πανακότα από καραβόλους, μοσχάρι με φακές σε κενό αέρος και κρέμα από καπνιστό τυρί, υφές σοκολάτας με μαϊντανό, μπανάνα και καραμέλα.
 
Άξια συγχαρητηρίων είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για τον επαγγελματισμό που επέδειξε, τη ζεστή ελληνική φιλοξενία προς τις ξένες ομάδες και την άρτια διοργάνωση ώστε να ολοκληρωθεί με τεράστια επιτυχία ένα δύσκολο αλλά πολύ σημαντικό εγχείρημα με τη χώρα μας στο προσκήνιο. Έλαβε δε το χρυσό αστέρι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αρχιμαγείρων για το καλό αποτέλεσμα της οργάνωσης.
 
Επί πλέον, υπογράφηκε Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των Λεσχών Αρχιμαγείρων Κρήτης – Βορείου Ελλάδος – Δωδεκανήσων & Κυκλάδων και Κέρκυρας στις 27/02/2015 στα πλαίσια του 9ου Διαγωνισμού Νοτίου Ευρώπης.
 
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων εύχεται επιτυχημένες γαστρονομικές εμπειρίες τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και προτρέπει τις τολμηρές και δημιουργικές εφαρμογές στην κουζίνα για να κερδίσουμε τον επισκέπτη μας, να στηρίξουμε τα τοπικά προϊόντα μας και τοποθετήσουμε τη μοναδική κουζίνα μας στο διεθνές επίκεντρο όπως της αξίζει.
 
 
 
(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*