Συνάντηση εργασίας δημάρχου Κύθνου και Γιώργου Χατζημάρκου για τις υποδομές του νησιού

dimarxos kythnoy xatzimarkos synantisi
admin
17/07/2017 10:33
 
 
 

Θέματα υποδομών της Κύθνου απασχόλησαν τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο του νησιού Σταμάτη Γαρδέρη, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν στη Ρόδο.
Ψηλά στην ατζέντα ήταν οι μελέτες ύδρευσης των οικισμών Χώρας και Δρυοπίδας, για τις οποίες υπήρξε δέσμευση από τον κ. Χατζημάρκο να στηρίξει τον Δήμο, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης εκπόνησης των μελετών, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του νησιού. Όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές, ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος για την συντήρηση και την ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου, με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα.
Για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Κύθνου, ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε τον κ. Γαρδέρη ότι υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου (στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η Κύθνος) και προχωρά η εκπόνηση της σχετικής μελέτης για την κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου στο νησί.
Στην πορεία του έργου του Αρχαιολογικού Μουσείου Κύθνου αναφέρθηκε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κύθνου, ένα έργο που εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2016 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με δημόσια δαπάνης 750.000 ευρώ, μετά από απόφαση του κ. Χατζημάρκου.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο προϊστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Καραγιάννης, ο σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Οικονόμου, ο ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα κ. Στάγκας και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Τσουβαλάς.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*