Στο πλευρό της σεισμόπληκτης Κω το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου

perifereiako symvoylio 21 07 2017 1
admin
21/07/2017 13:15
 
 
 

Μόνο οι απαραίτητες – για την αντιμετώπιση των καταστροφών που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Κω – αποφάσεις ελήφθησαν σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, το οποίο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο.

Το Σώμα, σε ένδειξη σεβασμού στους πολίτες και την τοπική κοινωνία της Κω, αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 11:30 το πρωί, αφού προηγουμένως ενέκρινε εκτός ημερήσιας διάταξης και λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, την τροποποίηση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος της Π.Ε. Δωδεκανήσου για την ενίσχυση του Κώδικα Πολιτικής Προστασίας και αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του έκτακτος γεγονότος της Κω.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Κω
Σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράσταση του στους πληγέντες κατοίκους του νησιού του Ιπποκράτη, με την ελπίδα ότι η καθημερινότητά τους θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

perifereiako symvoylio 21 07 2017 2
«Η σκέψη όλων μας είναι στην Κω και συμπάσχουμε […] Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, για να βοηθήσουμε το νησί που επλήγη χθες» ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβούλιο Κώστας Μπιζάς, με τον κ. Λεονταρίτη να μιλά στη συνέχεια για «μια μαύρη μέρα» στην ιστορία του νησιού, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το κράτος δεν θα πρέπει να μείνει στην επικοινωνιακή τακτική «όπως έχει κάνει σε παρόμοιες περιπτώσεις», αλλά να στηρίξει έμπρακτα την αποκατάσταση των ζημιών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων περιφερειακών συμβούλων που πήραν τον λόγο, ενώ ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η τοποθέτηση της Ειρήνης Σβύνου, που κατάγεται από την Κω. Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, η κ. Σβύνου τόνισε ότι πλέον το νησί της, «εκτός από προσφυγόπληκτο, είναι και σεισμόπληκτο», έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.
«Θέλω να ελπίζω ότι η φύση, θυμωμένη όπως είναι, θα είναι πιο ευμενής με ανθρώπους που παλεύουν και προσπαθούν να είναι λεβέντες. Να πω στους συμπατριώτες μου δύναμη και κουράγιο, για να κρατήσουμε τον τόπο μας όρθιο» ανέφερε, μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις, ώστε οι πληγές να επουλωθούν γρήγορα.
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι – με αφορμή το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κω – η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, αλλά και ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής» Μπενέτος Σπύρου υποστήριξαν ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα εκ μέρους της Περιφέρειας για την θωράκιση των τοπικών κοινωνιών σε περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών, ώστε να μην χύνονται εκ των υστέρων «κροκοδείλια δάκρυα».

perifereiako symvoylio 21 07 2017 3

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*