Ο Γιώργος Χατζημάρκος για τα γεγονότα στην Κω: «Το νησί επανέρχεται σταθερά στη φυσιολογική ζωή»

xatzimarkos sxoleia
admin
24/07/2017 09:41
 
 
 

Σε ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μετά τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στην Κω προχώρησε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο.
«Το νησί επανέρχεται σταθερά σε, όσο το δυνατόν, μια φυσιολογική ζωή μετά από ένα έντονο φαινόμενο» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος μετέφερε τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων ότι «είναι ομαλή η μετασεισμική ακολουθία», ενώ έκανε γνωστό ότι «η βλάβη στο λιμάνι είναι διαχειρίσιμη» και το έργο της αποκατάστασης της θα αναλάβει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.
«Η είδηση είναι ότι το νησί άντεξε […] δεν σημειώθηκε μαζικό κύμα φυγής και δεν ακυρώθηκε καμία πτήση» επισήμανε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι, όσον αφορά στους ελέγχους και τις αποζημιώσεις, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και θα παρθούν οι ίδιες κυβερνητικές αποφάσεις, όπως στην περίπτωση της Μυτιλήνης. Γι’ αυτό και ο κ. Χατζημάρκος προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής Αποτύπωσης των ζημιών των επιχειρήσεων, καθώς υπάρχουν ήδη αιτήματα προς την κυβέρνηση για οικονομική στήριξη των κατοίκων και των επιχειρήσεων.
Τοποθετήσεις έκαναν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Κόκκινος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαχαιρίδης και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χατζηγιάννη.
«Ο μηχανισμός κινήθηκε όσο μπορούσε καλύτερα και κατά γενική ομολογία υπήρξε μια άμεση κινητοποίηση» σημείωσε ο κ. Κόκκινος, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για εκστρατεία δυσφήμισης τόσο από το εσωτερικό, όσο κι από το εξωτερικό. Από την πλευρά του, ο κ. Μαχαιρίδης υποστήριξε κι εκείνος ότι μεγαλύτερη ζημιά προκάλεσε η προβολή των γεγονότων, ενώ η κ. Χατζηγιάννη τόνισε ότι «δεν φτάνει να μείνουμε στη διαπίστωση ότι οι υποδομές άντεξαν», αφού ο σεισμός έφερε στην επιφάνεια «με τραγικό τρόπο τις ελλείψεις στην αντισεισμική προστασία».

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*