Το Νότιο Αιγαίο αναζητά τον σεφ που θα το εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό European Young Chef 2017 – Στην Σύρο ο τελικός

diagonismos european chef 2017 1
admin
12/09/2017 12:47
 
 
 

Με την πρώτη διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία επιλογής του νέου σεφ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017 που θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη για την ανάδειξη του νέου σεφ της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το Νότιο Αιγαίο εκπροσώπησε ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος και κατέκτησε τον τίτλο του European Young Chef 2016.

diagonismos european chef 2017 2

Ποιοτικά υλικά και μπόλικη φαντασία
Έξι νέοι και ταλαντούχοι Ροδίτες σεφ υψηλού επαγγελματικού επιπέδου και εμπειρίας στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού (οι Κατερίνα Καραγιάννη, Βαγγέλης Καλογήρου, Σπύρος Κουγιός, Κώστας Μαριάς, Κατερίνα Νικηταρά και Δημήτρης Στράτος) αξιοποίησαν τοπικά κηπευτικά προϊόντα, φρέσκα ζυμαρικά και θαλασσινά, τα οποία μαγείρεψαν και παρουσίασαν με ιδιαίτερη φαντασία
Τις γευστικές δημιουργίες τους έκριναν ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και τα μέλη της Λέσχης και executive chefs σε μεγάλα ξενοδοχεία της Ρόδου Θανάσης Αχιολάς και Νίκος Κλαδογένης. Στην πρώτη αυτή διαγωνιστική διαδικασία, το παρών έδωσε και ο Σταμάτης Μισομικές, χωρίς ωστόσο να έχει το δικαίωμα βαθμολόγησης. Ο νικητής, όμως, δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος.

diagonismos european chef 2017 3

Στη Σύρο ο τελικός του διαγωνισμού
Επόμενος σταθμός του διαγωνισμού είναι η Κως, όπου την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου Κώοι νέοι σεφ θα διαγωνιστούν στο Κτήμα Τριανταφυλλοπούλου για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου.
Θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί σε Σαντορίνη και Τήνο, ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη θα επιλεγεί μεταξύ των νικητών των τεσσάρων διαγωνισμών στον τελικό που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.
Στην κριτική επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019 Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας- κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μυταρέα, καθώς και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου.

diagonismos european chef 2017 4

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*