Ο 20χρονος Ροδίτης σεφ Σπύρος Κουγιός εκπρόσωπος του Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό “European Young Chef Award 2017”

koygios diagonismos chef
admin
02/10/2017 22:16
 
 
 

Ο, μόλις 20 ετών, Ροδίτης σεφ Σπύρος Κουγιός θα εκπροσωπήσει φέτος την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό “European Young Chef Award 2017” που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Ο Σπύρος Κουγιός ήταν ο νικητής στον τελικό που έγινε το Σάββατο στη Σύρο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι νικητές των τεσσάρων γαστρονομικών διαγωνισμών από τη Ρόδο, την Κω (Άκης Τσουκαλάς), τη Σαντορίνη (Σπύρος Κασσελούρης) και την Τήνο (Αντώνη Φουστάνιας) δημιούργησαν ευφάνταστα πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες των νησιών. Ωστόσο, το πιάτο του Σπύρου Κουγιού, εμπνευσμένο από τη θάλασσα του Νοτίου Αιγαίου, ήταν αυτό που του έδωσε το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή του στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Βαρκελώνης.
Οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Στρατηγικό Συνεργάτη της, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Σε αυτούς συμμετείχαν εξαιρετικά ταλαντούχοι σεφ των νησιών με πολύ υψηλό επίπεδο, γεγονός που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο της κριτικής επιτροπής.

«Συγκριτικό μας πλεονέκτημα ο τεράστιος πολιτιστικός μας πλούτος»
Παρόντες στον τελικό της Σύρου ήταν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Μετά την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη, ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε τον τίτλο του European Young Chef 2017, μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, που στόχο έχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού μας πλούτου ως συγκριτικού πλεονεκτήματος μας. Τόσο η ανάδειξη της Περιφέρειάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, όσο και ο περυσινός τίτλος του “European Young Chef 2016” είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι η γαστρονομία των νησιών μας, έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει η αιχμή του δόρατος στην στρατηγική που έχουμε χαράξει για εξωστρέφεια και ανάδειξη της ανεξάντλητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε ένα τομέα, του γαστρονομικού τουρισμού, που κερδίζει ραγδαία έδαφος διεθνώς».
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή του μεγάλου διαγωνισμού στις 5 και 6 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη, θα αποτελείται από την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον διάσημο σεφ Χουάν Ρόκα. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συμμετέχει για άλλη μια φορά με αξιώσεις, μετά την περυσινή πρωτιά του Ρόδιου σεφ Σταμάτη Μισομικέ, που αναδείχθηκε ο European Young Chef 2016.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*