«Γκαζώνει» η Περιφέρεια για την αδειοδότηση των πρώτων 6 υδατοδρομίων στο Ν. Αιγαίο – Τρία από αυτά στις Κυκλάδες

ydroplano 3
admin
05/10/2017 09:05
 
 
 

Στην επίσπευση της διαδικασίας αδειοδότησης των 6 υδατοδρομίων (από το σύνολο των 25), των οποίων οι φάκελοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο ωρίμανσης προ της κατάθεσης τους, προχωρά η Περιφέρεια, με στόχο τη διαμόρφωση του δικτύου υδατοδρομίων στο Νότιο Αιγαίο.

Με την κίνηση αυτή, η περιφερειακή αρχή αποσκοπεί στην αδειοδότηση των υδατοδρομίων αυτών εντός του 2018, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν οριστικοποιηθεί – το συντομότερο δυνατόν – και οι τελευταίες εκκρεμότητες του, υπό διαμόρφωση, νέου θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να ακολουθήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες από τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία για τη λειτουργία τους. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, σε δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, «παρά τις όποιες καθυστερήσεις που αφορούν την ψήφιση του σχεδίου νόμου, το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να είναι έντονο».

perifereiako tameio anaptyksis ydroplana

Εντολή περιφερειάρχη για… «τρέξιμο»
Το ζήτημα των υδατοδρομίων συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Ερμούπολη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και με την παρουσία του εξωτερικού συνεργάτη της Περιφέρειας, όσον αφορά στα υδατοδρόμια, Γιάννη Μπρα.
Ο κ. Χατζημάρκος κατέστησε σαφές ότι Περιφέρεια εργάζεται «πολύ σοβαρά και μεθοδικά» για να υλοποιήσει τον στόχο της δημιουργίας του Δικτύου κι έδωσε εντολή στον κ. Μπρα να «τρέξουν» άμεσα τα έξι πρώτα υδατοδρόμια (Σύρου, Νάξου και Αμοργού στις Κυκλάδες και Καλύμνου, Λέρου, Λειψών στα Δωδεκάνησα), των οποίων οι φάκελοι είναι στο τελικό στάδιο προ της κατάθεσής τους, για την έκδοση της άδειας.
Παράλληλα, για κάθε ένα από τα παραπάνω υδατοδρόμια, ετοιμάζονται οι φάκελοι που αφορούν στον χερσαίο και θαλάσσιο εξοπλισμό που θα απαιτηθεί για την λειτουργία τους, για να ετοιμαστούν οι διαγωνισμοί προμήθειάς του. Οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί είναι ο σεβασμός στο τοπικό ανάγλυφο κάθε νησιού, η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και η μελλοντική επιχειρησιακή δυνατότητα.
Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στην προετοιμασία των διαγωνισμών και για τα υπόλοιπα υδατοδρόμια.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*